Home Algemeen In de media Zorgen om aanrijtijd ambulance op Rozenburg

Zorgen om aanrijtijd ambulance op Rozenburg

355
0

Al geruime tijd zijn er zorgen over langere ambulanceritten van en naar Rozenburg doordat de spoedeisende hulp van het voormalig Ruwaard -Van Putten ziekenhuis nog maar beperkt open is. Om deze reden moeten ambulances vaker doorrijden naar Dirksland of Rotterdam. Uit een meting is echter gebleken dat de rijtijden van ambulances naar de ziekenhuizen wel met een kwartier zijn verlengd. Huisartsen in Rozenburg maken zich ernstige zorgen over de acute zorg. De SP-fractie doet dat ook en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Uit een meting is gebleken dat de ambulances wel binnen 15 minuten op de plaats van een melding kunnen zijn – ze zijn immers al in Rozenburg- maar dat de rijtijden naar de ziekenhuizen soms wel met een kwartier zijn verlengd. Josine Strörmann, SP-raadslid: “Ik vind een verlenging van een kwartier extra rijtijd onverantwoord voor patiënten die met acute klachten naar een ziekenhuis moeten. Het eventueel inzetten van extra ambulances verkorten die rijtijden naar de andere ziekenhuizen niet.”

Rozenburg ligt op een eiland met slechts enkele toegangswegen. De aankomende maand is de Hartelbrug richting Spijkenisse in onderhoud, en zijn er veel en vaak werkzaamheden op de A15 richting Rotterdam. Strörmann: “Ik vrees dat door de werkzaamheden aan de brug en de A15 de aanrijtijden voor de inwoners van Rozenburg nog verder in gevaar komt. Daarom wil ik graag weten van het college wat zij van plan zijn om te doen zodat iedereen op Rozenburg verzekerd is van tijdige acute zorg”.

Vorig artikelAmbulances in Zicht 2012
Volgend artikelHoe voorspellend is MKA triage?
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.