Home Algemeen Algemeen XXL ambulance en het vervoer van zwaarlijvige patienten

XXL ambulance en het vervoer van zwaarlijvige patienten

2125
0

Na Amerika staat Groot-Brittanië op de tweede plaats wat betreft zwaarlijvige mensen.  Hun aantal is de laatste vijf jaar verdrievoudigd en de nood aan medische verzorging neemt toe.

Maar hoe vervoer je een patiënt van 300 of 400 kg naar een ziekenhuis? Tot enkele jaren geleden moest een zwaarlijvige op een  brancard in een verhuiswagen getransporteerd worden.  En dit was voor de extreem zwaarlijvige patiënten soms een pijnlijke zaak en voor de hulpverleners erg belastend

Hier  is in Amerika, Groot-Brittanië en Duitsland nu verandering in gekomen dankzij XXL-Ambulances.  Speciale ziekenwagens bestemd voor uitzonderlijk vervoer met aangepast materiaal.

De aanpassingen bestaan vooral in het beschikbaar hebben van ander materiaal, zoals bijvoorbeeld speciale brancards en ambulances waarin deze brancards gemonteerd zijn. In Amerika en Duitsland is dit een speciale taak binnen de ambulancezorg, waar naar een inventarisatie van de eerste ambulance wordt opgeschaald tot XXL transport. Is het bij de melding al bekend dat het om een XXL patient gaat en het geen acute situatie betreft dan wordt er door het XXL team eerst een inventarisatie gemaakt betreffende de gevaren en mogelijkheden voor vervoer.

IMG_1191 Rettungswagen_22832290

Hieronder een reportage uit Groot-Brittanië.

Zie hieronder een korte reportage over het aangepaste vervoer zoals we dat al enkele jaren kennen vanuit Amerika.

 

Vorig artikelReportage: Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid
Volgend artikelDesinfecteren voor het plaatsen van een waak/infuus canule….
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.