Home Algemeen Witte Kruis stopt met ambulancedienst in België

Witte Kruis stopt met ambulancedienst in België

2303
0

Het Vlaamse Kruis in Ravels en omgeving neemt op 1 januari het dringend ambulancevervoer over van Witte Kruis België. Op deze manier blijven de ambulancediensten in deze regio verzekerd, nadat Witte Kruis besliste met deze activiteiten te stoppen.

“Officieel starten we pas met Nieuwjaar maar om de permanentie te verzekeren zullen we al vanaf 24 december van start gaan”, verzekert Kevin Beens van Het Vlaamse Kruis.

Het rommelde al enige tijd bij het Witte Kruis in de bezetting.

wittekruis
Witte Kruis begon in januari 2012 zowel met dringend ambulancevervoer als met besteld vervoer. Enkel de dringende activiteiten worden door Het Vlaamse Kruis overgenomen nadat Witte Kruis besloot zijn ambulancediensten te stoppen. De organisatie zag zich naar eigen zeggen verplicht ermee op te houden door een structureel tekort aan vrijwilligers en omdat ze de dienstverlening onvoldoende kostendekkend kon blijven uitvoeren, aangezien Witte Kruis met vaste professionals wil opereren. “Met het uitblijven van de hervormingen en bijhorende financiering binnen het ambulancevervoer door de Belgische overheid, zag Witte Kruis onvoldoende mogelijkheid om zich in deze fase op het ambulancevervoer te blijven richten. Witte Kruis wil blijven staan voor kwaliteit en innovatie van ambulance dienstverlening en wil daar geen concessies aan doen”, aldus Michiel Wildschut van Witte Kruis.

Vlaamse Kruis zal enkel het dringende ambulancevervoer verzekeren.

Het Vlaamse Kruis zal voortaan het dringend ambulancevervoer verzekeren in Ravels , Weelde, Poppel en Baarle-Hertog. Enkel het besteld ambulancevervoer wordt niet overgenomen. Vanuit het OCMW van de gemeente Ravels krijgt het nieuwe initiatief alvast alle steun. “Om de aanrijtijden bij een dringende ambulance-oproep te verkorten subsidieerde het OCMW van Ravels en Baarle Hertog de dienst 112 van Ravels”, zeggen Koen Rombouts, OCMW-voorzitter van Ravels en burgemeester Walter Luyten. “Dit kwam de dienstverlening de voorbije jaren zeker ten goede. Witte Kruis heeft afgelopen drie jaren kwalitatief goede zorg verleend, naar volle tevredenheid. Vanaf 1 januari zal Het Vlaamse Kruis deze primaire ambulancezorg overnemen. De ambulance zal gestationeerd zijn in het OCMW van Ravels dat perfect geschikt is als centrale uitvalsbasis. Vanaf januari 2016 zal het dringende ziekenvervoer mede georganiseerd worden door de zonale brandweer Taxandria”, besluiten de OCMW-voorzitter en de burgemeester nog.
Voor meer inlichtingen:
Het Vlaamse Kruis, Kevin Beens, 0477 77 48 13
Witte Kruis, Hendri Beltman 0031 6 461 650 64.
Vorig artikelVeilig en verantwoord het nieuwe jaar in; veilig werken tijdens de jaarwisseling!
Volgend artikelGrootschalige Geneeskundige Bijstand vervangt Geneeskundige Combinatie
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.