Home Algemeen Algemeen Wij waren erbij “Leiderschap in Ambulancezorg”

Wij waren erbij “Leiderschap in Ambulancezorg”

850
0

De afgelopen twee dagen hebben in het teken gestaan van de ambulance evenement “leiderschap in ambulancezorg” een evenement waarvan de organisatie in handen was van Academie voor Ambulancezorg en VenVN ambulancezorg.

De agenda van dit evenement was verdeeld over twee dagen, workshops, challenge en vakbeurs waren daarop te vinden. Na de opening door “onze” astronaut André Kuipers met een indrukwekkend verhaal over zijn voorbereiding en beleving van zijn ruimte missies met daaraan gekoppeld de wetenschap konden de deelnemers verschillende workshops bezoeken. Workshops met en diversiteit van onderwerpen zodat deelnemers hun eigen “symposium” konden samenstellen.

Sprekers waren o.a. Hans van Schuppen, Job Boersma en Erik Derks die onderwerpen op een leuke fascinerende wijze toelichten. Uiteraard bijgestaan door de dagvoorzitters van de organisatie.

Wij stonden al iets eerder op de stoep, rond half negen in de morgen is er gestart met het opbouwen van de eerste “ambulanceblog” stand. Voor ons een hele leuke ervaring die we alleen maar met de hulp van onze vrijwillige gast redacteuren konden waarmaken. Zij hebben ervoor gezorgd dat ambulanceblog body heeft gekregen tijdens dit evenement.

Op onze stand hebben we veel collega’s en leveranciers mogen verwelkomen, veel goede reacties ontvangen op ons portal, vragen over ambulanceblog, hoe het in elkaar zit en wie de redactie verzorgd. Onze gast redacteuren hebben bijna alle vragen kunnen beantwoorden en waar het nodig was doorverwezen.  Het doet ons goed om te ervaren dat onze aanwezigheid bijna als vanzelfsprekend is ervaren en we ook nieuwe bronnen hebben kunnen aanboren. Natuurlijk zien we het aantal bezoekers elke maand stijgen tot ruim 750 dagelijkse bezoekers en meer dan 6000 volgers op de diverse sociale media kanalen. Maar als je bevestiging krijgt tijdens zo’n evenement weten we dat we op de goede manier bezig zijn.

Door de aanwezigheid van onze gast redacteuren bij diverse workshops weten we ook dat ook daar ambulanceblog niet ongemoeid is gelaten. Tijdens de workshop “Effectief leiderschap tijdens een reanimatie” door hans van Schuppen was één van de eerste sheets een screendump van een item van ambulanceblog van gast redacteur Paul Dirkes. We hebben Hans gevraagd om een samenvatting van de workshop beschikbaar te maken voor ambulanceblog, deze volgt op een later tijdstip. Ook bij “In the lead” over het up to date blijven door sociale media is er stilgestaan bij ons portal ambulanceblog.

Effectief leiderschap tijdens een reanimatie

Terugkomend op de challenge op de tweede dag hebben we ook deze teams op onze stand kunnen verwelkomen, teams die even langskwamen voor de inmiddels bijna “bekende” ambulanceblog pennen, of gewoon om even al langslopend tegen je collega te zeggen, “Hey ambulanceblog staat er ook, daar kijk jij toch ook op”… Leuk om ook die reacties te mogen horen.

Nog even vermeldenswaardig is dat het team van GGD Flevoland de challenge heeft gewonnen en volgend jaar de Nederlandse ambulancezorg mag vertegenwoordigen in Tjechië. RAV Gelderland- midden was tweede en RAV Haaglanden eindigde als  derde. De campagne “De mensen van de ambulance” wordt verlengd en dat er een nieuw boek is uitgebracht met “verhalen van de mensen van de ambulance”.

Ambulanceblog is voor ons allemaal, voor professionals door professionals, ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog is een geheel zelfstandig platform wij bewaken de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

Wij willen de organisatie van dit evenement, onze gast redacteuren en natuurlijk onze bezoekers, lezers en anderen bedanken voor deze twee leuke dagen.

Team ambulanceblog

Vorig artikelNachtdiensten, hoe zorgen voor fitte nachtdiensten
Volgend artikelAmbulancezorg in buurlanden: België; MUG / PIT
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.