Home Algemeen Algemeen We beginnen met een vrije of gezekerde A

We beginnen met een vrije of gezekerde A

2255
2

Een kreet die ik regelmatig uitspreek, soms rustig en kalm een andere keer strak en met een luide stem.

Ondanks werden we geroepen door onze MKA om assistentie te verlenen bij een reanimatie in een voor mij onbekende plaats. Nu komt dit wel vaker voor, maar direct daarna viel het kwartje. Het was een reanimatie in een buurt regio, direct daarop volgend gaf de MKA de C2000 groep waarin we moesten schakelen.  Eenmaal geschakeld is het wachten totdat je op de plaats van de hulpverlening arriveert.

Onderweg hebben we nog even wat zaken doorgenomen, mijn collega wist te vertellen dat ze in de desbetreffende buurt regio gebruik maken van een Lucas. Eenmaal binnen volgt een korte overdracht, wij gaan de C doen. De Lucas doet zijn werk en de A is gezekerd. De casus verloopt volgens plan en we gaan op transport. Tot zover de casus.

Het was de eerste keer dat ik een Lucas in werking zie, er komt wat kracht vrij en mijn collega pleeg heeft ervoor gekozen om een endotracheale tube te gebruiken, een prima keus gezien beweging die er is tijdens de massage van de Lucas en het gereedmaken voor transport.

Direct bij binnenkomst viel me eigenlijk bij de `scan` van de situatie één ding op. De manier waarmee de tube was gefixeerd! Na evaluatie van de casus kom ik daar ook even op terug bij de collega´s. Ik wist niet van het bestaan van dit hulpmiddel, bij het aanvullen heb ik hem nog even in de hand, enorm simpel maar zo doeltreffend. Dat moeten wij ook op de auto hebben, daarom ook onze materiaalbeheerder maar ingelicht.

Zonder reclame te maken, toch maar even aandacht voor deze `tool`, past op elke tube oordeel zelf.

 

 

Vorig artikelPatiëntenveiligheid……
Volgend artikelVerslag bijeenkomst Klankbordgroep Kleding
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

2 REACTIES

  1. Mooi ding maar wij hebben hem weer uit het assortiment gehaald omdat het veel ruimte in neemt maar vooral omdat de mond vervolgens totaal niet meer toegankelijk is. Het doorvoeren van een maagsonde met magilltang wordt vrijwel onmogelijk en bij verkeerd gebruik is de kans op drukplekken net zo groot als met een vetertouwtje wat verkeerd wordt aangelegd.

Reacties zijn gesloten.