Home Algemeen Algemeen Waarschuwingsbord ambulancepost Terneuzen

Waarschuwingsbord ambulancepost Terneuzen

1555
0

Sinds enkele weken is er aan de Koegorsstraat in Terneuzen een waarschuwingsbord geplaatst. Dit bord moet andere weggebruikers waarschuwen voor uitrukkende hulpdiensten, waaronder de ambulances van Zorgsaam ambulancedienst.

Op het moment dat er een A1 of A2 DIA wordt uitgegeven wordt door de bemanning met een knop naast de snelbediening van de deuren het bord geactiveerd. De Koegorsstraat is een relatief drukke straat die ook wel door sluipverkeer wordt gebruikt.

Na activatie van het waarschuwingsbord blijft deze twee minuten geactiveerd. Naast de ambulancedienst maakt ook de brandweer van Terneuzen gebruik van het waarschuwingsbord.

De gemeente heeft in samenspraak met de hulpdiensten voor deze passende oplossing gekozen en ook de kosten hiervan gedragen.

Het is zeker niet het eerste waarschuwingsbord dat in geplaatst is in de buurt van aan ambulancepost, maar het toont nogmaals aan dat in voorkomende gevallen dit zeker tot een meerwaarde kan worden gerekend om een snelle en veilige uitruk te kunnen garanderen.

 

Vorig artikelMaar ik kan echt niet meer!
Volgend artikelNormale werktijden?
Demian Lijsenaar
Werkt op de ambulance. Vader van 2 prachtige dochters en er staat een krachtige vrouw achter me. Beheerder C2000-P2000 & CityGis Hobby`s: Ambulancezorg, Formule1, Ayrton Senna, Max Verstappen Racehelmen spuiten Zie Facebook: Demian Ambulance & Brandweermodellen