Home Algemeen Algemeen VRR zorgt voor aanvullend maatwerk GGB met NHTplus

VRR zorgt voor aanvullend maatwerk GGB met NHTplus

1752
0

Op basis van het risicoprofiel van de VRR heeft de coördinerend burgemeester Aboutaleb in het landelijk VeiligheidsBeraad bedongen dat er in Rotterdam-Rijnmond de mogelijkheid bestaat tot “aanvullend maatwerk” aan het model Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB). Als overal in Nederland, is de ‘basis’ NHT ook in Rotterdam-Rijnmond van toepassing. De mogelijkheid tot interregionale ondersteuning is daarmee gewaarborgd, en dat blijven we graag doen natuurlijk, getuige de deelname aan de recente serie NHT oefeningen in Beekbergen.

Aanvullend maatwerk houdt in dat er in Rotterdam-Rijnmond niet 1 maar 3 NHT voertuigen zijn, en dat er dus méér vrijwilligers paraat staan (65). Naast de EHV en NHT opleiding worden de NHT vrijwilligers in Rotterdam-Rijnmond opgeleid en getraind in de “NHTplus” module: kennis en vaardigheden om medisch ondersteunende taken te kunnen uitvoeren voor de calamiteitenteam professionals in de T1/T2 hoofdketen.

Alle in RR beschikbare NHT vrijwilligers volgen ook de NHTplus opleiding en nascholing. Daarmee zijn ze – naar gelang de situatie en in opdracht van de OvDG – als NHT’er in de T3 nevenketen inzetbaar, óf als NHTplus’er in de T1/T2 hoofdketen. Medio 2017 zal de eerste opleiding NHTplus aangeboden worden aan nieuw ingestroomde NHT vrijwilligers.

De NHTplus vrijwilligers zijn te herkennen aan het gele hesje met de blauwe bovenkant.

Als vervoermiddel zal gebruik worden gemaakt van de “oude” SIGMA bussen, deze worden op dit moment voorzien van de nieuwe NRK huisstijl. De opkomstlocaties zijn Vlaardingen , Barendrecht en Goedereede, binnen een half uur na alarmering wordt er koers gezet richting het incident.

De Directeur Publieke Gezondheid Elly van Kooten en de Directeur Risico en Crisisbeheersing Annemarie van Daalen tekenden namens de VRR. Namens het Rode Kruis tekenden clustermanager Noodhulp Suzanne Laszlo en Districtsvoorzitter RR Cees Werff .