Home Algemeen In de media Vooraankondiging nu ook naar Belgie

Vooraankondiging nu ook naar Belgie

1643
0

GENT (BEL) – Ambulancedienst Witte Kruis gaat medische gegevens van patiënten vanuit de ambulance digitaal doorsturen naar het ziekenhuis in België. Zo kunnen de dokters en verpleegkundigen zich beter voorbereiden op de komst van de patiënt uit Nederland.

Belgische dokters en verpleegkundigen van de spoedeisende hulp worden nu nog telefonisch vanuit de ambulance op de hoogte gebracht wat de patiënt mankeert. Straks gebeurt dat per laptop. De spoedeisende eerste hulp van het AZ Maria Middelares in Gent maakt als eerste in België gebruik van deze werkwijze.

Nederland
In Nederland zelf worden de medische gegevens al langer vanuit een ambulance per laptop naar de ziekenhuizen doorgestuurd.

Vervoer
Het Witte Kruis, voorheen Connexxion Ambulancezorg, verzorgt vanaf vandaag in Zeeland het ambulancevervoer en het vervoer voor huisartsen.

Vorig artikelAmbulance ook zonder spoed over de vluchtstrook
Volgend artikelHandboek C2000 Ambulancezorg 2014
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.