Home Algemeen Algemeen Visser verhuist naar nieuwe fabriekshal

Visser verhuist naar nieuwe fabriekshal

638
0

Al jarenlang zijn de felgele ambulances van Visser BV een bekend gezicht op industrieterrein De Hemrik in Leeuwarden. Het bedrijf zit op dit moment op twee locaties in de Friese hoofdstad, maar wil van twee één maken. De nieuwe fabriekshal komt aan de andere kant van de stad, vlak naast de Haak, en moet iedere week twee hulpdienstwagens afleveren.

In totaal rollen er dus ieder jaar honderd nieuwe ambulances van de band, die rondom in Nederland worden ingezet. De auto’s komen kaal binnen, en ze worden in de fabriek van Visser volledig aangepast naar de wensen van de veiligheidsregio’s. Zo heeft de ambulance van Kennemerland bijvoorbeeld een grote foto van het circuit van Zandvoort in de behandelruimte. Maar ook de medische apparaten kunnen net even anders worden geïnstalleerd, als de organisaties daarom vragen.

Visser B.V. zit al sinds de jaren 60 aan de Edisonstraat in Leeuwarden, en kreeg daar in 2016 een locatie in Hemrik bij. Niet ideaal voor het bedrijf, en dus werd er gezocht naar een oplossing. Op de nieuwe locatie kan efficiënter worden gewerkt en is daarnaast ook groei mogelijk.

Naast het gebouw is zelf nog een stuk groen over dat een eventuele toekomstige uitbreiding mogelijk maakt. Op dit moment is er nog geen sprake van het aannemen van extra personeel, maar Jelmer Postma van Visser BV sluit niet uit dat dit in de toekomst nog kan veranderen.

Op 1 april krijgen ze de sleutel van het gebouw, en al vlot daarna moeten de eerste ambulances en brandweerwagens al weer klaar worden gemaakt.

bron: www.omropfryslan.nl

Vorig artikelAmbulanceverpleegkundige Gytha debuteert als schrijfster
Volgend artikelPilots zorg coördinatie: De juiste zorg, op de juiste plaats
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.