Home Algemeen Algemeen Veilige hulpverlening op de weg de IM app

Veilige hulpverlening op de weg de IM app

1166
0

Naar aanleiding van ons eerder geplaatste artikel over IM met betrekking tot de ambulancemedewerkers, hebben we hieronder informatie verwerkt over een IM app, waarbij de eerder genoemde informatie als naslag kan worden gelezen, evenals de informatie en richtlijnen voor andere ketenpartners.

De Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten speelt een hoofdrol bij de afhandeling van incidenten op de weg. Deze onmisbare, praktijkgerichte richtlijn vormt het hoofdonderdeel van de IM-App voor iPad / iPhone.

Voordelen van de IM App

  • altijd de nieuwste versie van de richtlijn
  • veel mogelijkheden om eenvoudig en snel te zoeken
  • vanuit de richtlijn verduidelijkende animaties starten
  • betere verspreiding onder de medewerkers van de vele hulpverlenende organisaties
  • updates komen automatisch bij alle gebruikers terecht

Multidisciplinair
Doelgroep van de richtlijn is de
IM-hulpverlener, een zeer diverse groep van politie, brandweer en ambulance-medewerkers tot landelijke en provinciale wegbeheerders, bergers, pechhulpverleners en de Koninklijke Marechaussee. Daarom is ervoor gekozen de richtlijn te verspreiden via een breed toegankelijk medium: de iPad App. Dit is de beste en wellicht zelfs enige manier om de multidisciplinaire doelgroep van zo’n honderdduizend professionele en vrijwillige hulpverleners in Nederland te bereiken.

Internationaal
De Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten is in Nederland verplicht voor alle hulpverleners en geldt als voorbeeld voor Europa en de rest van de wereld. Daarom zal ook van deze meest actuele versie van de richtlijn weer een Engelstalige versie worden uitgebracht.

Veiligheid
Met de IM App kunnen de
IM-hulpverleners bij verkeersincidenten de beste veiligheidsmaatregelen treffen, zowel voor hun eigen veiligheid als voor die van de betrokkenen en het overige verkeer.
Basis voor de IM App is de Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten. Deze in 2004 ontwikkelde richtlijn is door jarenlange toepassing in de praktijk de standaard geworden voor het beveiligen van verkeersincidenten. Deze beveiliging is gericht op het voorkomen van vervolgongevallen.

Hoe werkt de IM App
De IM App is zeer eenvoudig en snel in het gebruik. De app is een bibliotheek met belangrijke publicaties over Incident Management en veiligheid bij de hulpverlening. De gebruiker kan de informatie die hij nodig heeft eenvoudig, snel en off-line vinden.

Altijd up-to-date
Naast deze vaste onderdelen zijn er optionele documenten te zien (grijs afgebeeld). Deze publicaties kunnen door de gebruiker gratis worden gedownload. De gebruiker krijgt ook automatisch bericht van updates. Als ‘berichtgeving’ is ingesteld, volgt er bovendien een melding op de iPhone/iPad/iPod Touch dat er nieuws is.

Nieuwe IM-publicaties verschijnen ook automatisch als een (grijze) afbeelding in de IM-Bibliotheek van alle gebruikers. De gebruiker kan ook deze nieuwe IM-publicaties vervolgens downloaden en off-line raadplegen.

klik hier

 

bron: eigenveiligheideerst.nl

Vorig artikelHet optreden van een ambulance bij IM (Incident Management)
Volgend artikelNieuwe landelijke Vereniging voor Publieke Gezondheid en Veiligheid Nederland
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.