Home Algemeen Algemeen Unieke verzameling Ambulancemodellen

Unieke verzameling Ambulancemodellen

2896
0

Als ambulancechauffeur rijd ik niet alleen op de ambulance, ik verbouw en restaureert ze ook. Schaalmodellen dan.

In 8 jaar tijd bestaat mijn verzameling dan ook uit een 25 tal ambulancemodellen.

Ik koop ambulancemodellen van diverse merken op en haal ze uit elkaar wat nog niet zo eenvoudig is, omdat de modellen voornamelijk uit gietijzer bestaan, wel pas ik evt. de kleur en de striping aan omdat deze nog wel eens wilt afwijken van de werkelijkheid. De modellen pas ik vervolgens tot in detail aan naar de juiste regio. Ik heb diverse ambulances roze en blauw gemaakt voor klanten die deze dan weer als geboortecadeau hebben gegeven aan een van hun relaties.

Daarnaast spuit ik pieperhoesjes in ambulance en brandweer kleuren. In de loop der jaren lopen er veel hulpverlening collega`s door het hele land rond met pieperhoesjes gemaakt door mij in bijbehorende kleur en striping,van Ambulancediensten tot MMT, van Politie tot KNRM.

Ik vind het leuk dat ik gevraagd wordt om mijn unieke verzameling tentoon te stellen op beurzen, alwaar het een ware aantrekkingskracht heeft op vele mensen die stiekem toch wel zo`n modelletje zouden willen hebben.
Mensen willen weten waarom ik zoveel tijd steek in deze modellen en of mij dit helpt te verwerken wat ik tijdens ons beroep meemaak.

Beroepsgekte of gewoon een hobby?
Wanneer je van je hobby je werk heb kunnen maken en door het bezig zijn met deze modellen alle hedendaagse stress van je werk en privé een plekje kan geven en dit meewerkt aan een stukje verwerking voor je eigen persoonlijkheid waarbij tegelijkertijd de mooiste projecten worden geboren, dan kun je spreken van een goede balans te hebben gevonden tussen werk en privé, ook al komt het allebei op de ambulance neer.

Bekijk mijn hele collectie op deze link.

Vorig artikelOnafhankelijk van de techniek, is het nog mogelijk?
Volgend artikelVIPS onderzoek: “Kunnen we intuberen makkelijker maken”
Demian Lijsenaar
Werkt op de ambulance. Vader van 2 prachtige dochters en er staat een krachtige vrouw achter me. Beheerder C2000-P2000 & CityGis Hobby`s: Ambulancezorg, Formule1, Ayrton Senna, Max Verstappen Racehelmen spuiten Zie Facebook: Demian Ambulance & Brandweermodellen