Home Algemeen Algemeen UMCG Ambulancezorg, leidt de introductie van RDT’s Tempus Pro ™

UMCG Ambulancezorg, leidt de introductie van RDT’s Tempus Pro ™

1615
0

Op initiatief van de innovatieve Nederlandse ambulancedienst, UMCG Ambulancezorg,  gaan vijf ambulancediensten gebruik maken van de Tempus Pro monitoren, dit onder andere om te helpen nieuwe zorgpaden en bedrijfsmodellen te ontwikkelen. Zij zullen dit doen in samenwerking met andere zorgverleners zoals huisartsen, ziekenhuizen en medisch specialisten.

De mogelijkheden van de Tempus Pro en mogelijkheid remote gespecialiseerde kennis te verbinden, past perfect in de innovatiestrategie van UMCG Ambulancezorg. Er wordt aangenomen dat dit zal leiden tot een betere lokale gezondheidszorg en minder patiënten worden vervoerd als dit niet nodig is.

De Nederlandse ambulancediensten die deel uitmaken van deze ontwikkeling, willen ook de verbetering van de zorg voor patiënten die leven op de Nederlandse eilanden en in afgelegen gebieden van Nederland. Daarnaast wordt het project niet beperkt tot dringende medische verzorging, maar bestrijkt het hele scala van de gezondheidszorg, met inbegrip van meer afgelegen de eerstelijns gezondheidszorg en de zorg thuis.

UMCG Ambulancezorg’s visie is om technologie te gebruiken om het zorgstelsel op scène te brengen. Tempus Pro biedt veel van de technologie die nodig is om deze visie te realiseren. Veel van de noodzakelijke bouwstenen zijn al beschikbaar in Nederland, bijvoorbeeld snelle mobiele datanetwerken en draadloze verbindingen met ziekenhuizen.

Nederland heeft al een nationale ambulance IT-platform,  de meeste ambulancediensten gebruik van het Elektronisch Patiënten Dossier systeem ontwikkeld met UMCG Ambulancezorg. De ambulancedienst kan nu al “push” real time informatie aan huisartsen en ziekenhuizen. De toevoeging van het Tempus-Pro zal zijn vermogen om kwalitatief goede zorg te leveren verder te verbeteren.

UMCG Ambulancezorg levert ambulancezorg in Noord-Nederland, voor een bevolking van ongeveer een miljoen inwoners. UMCG Ambulancezorg is aangesloten bij de coöperatie Axira, een alliantie van zeven regionale ambulancediensten, gericht op innovatie en efficiëntie.

bron: rdtltd.com

Vorig artikelHet ideale BOT
Volgend artikelNoorse crash simulator eye-opener in veiligheid
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.