Home Algemeen In de media UMCG ambulancezorg “Aanrijtijden bij spoed onder de loep”

UMCG ambulancezorg “Aanrijtijden bij spoed onder de loep”

1432
0

UMCG Ambulancezorg heeft een nieuwe ambulancestandplaats in gebruik genomen op het bedrijventerrein Buitenvaart bij Hoogeveen aan de A37. De standplaats is voorlopig ondergebracht in het gebouw van Rijkswaterstaat op Buitenvaart en overdag, zeven dagen in de week,  bezet met één ambulance. ’s Avonds en ’s nachts rukt de ambulance uit vanuit de ambulancepost bij het Ziekenhuis Bethesda.

Een nieuwe ambulancestandplaats op Buitenvaart moet er voor zorgen dat de aanrijtijden in het zuidelijk en oostelijk deel van de gemeente Hoogeveen overdag korter worden. Die aanrijtijden staan onder druk door het overdag drukker wordende verkeer in en om Hoogeveen. Het gaat dan om het bereiken van de omgeving van Hollandscheveld, Elim, Kerkenveld en Nieuwlande. De ligging van de post zorgt er eveneens voor dat in voorkomende gevallen ook Noordscheschut en Geesbrug overdag sneller kunnen worden bereikt.

Dagstandplaatsen

Het realiseren van een tweede ambulancepost in Hoogeveen is onderdeel van een groter project van UMCG Ambulancezorg, waarbij in de hele regio de aanrijtijden bij spoed onder de loep worden genomen en waar noodzakelijk extra standplaatsen worden gerealiseerd om nog sneller ter plaatse te kunnen zijn. Doel is om in meer dan 95% van de gevallen bij spoed binnen 15 minuten medische zorg te kunnen leveren, overal in de Drentse regio. Dat percentage schommelt nu tussen de 93 en 94 procent.

In het najaar van 2013 werden in dat kader al extra ambulanceposten in gebruik genomen aan de oostkant van Assen en in Westerbork. Ook verhuisde een ambulance van de standplaats Tynaarlo naar Groningen Airport Eelde. Het gaat ook bij deze drie aanpassingen om zogenaamde ‘dagstandplaatsen’. Er wordt nog gewerkt aan verplaatsing van de ambulancepost uit het dorp Annen naar de N34 bij de afrit Zuidlaren. Dit is een 24 uur per dag bezette post.

Vorig artikel(Veilig) Ambulancevervoer van kinderen
Volgend artikel‘Psycholance’ gaat psychiatrische patienten in Amsterdam vervoeren.
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.