Home Algemeen Algemeen Uitnodiging deelname enquete CBRN-onderzoek ambulanceprofessionals

Uitnodiging deelname enquete CBRN-onderzoek ambulanceprofessionals

1340
0

Het risico om als ambulanceprofessional geconfronteerd te worden met Chemische, Biologische of Radiologische/Nucleaire stoffen is reëel. Nederland huisvest een grote concentratie aan petrochemische industrie. Er zijn verschillende nucleaire installaties en ook potentiële doelen voor terroristische dreiging zijn legio. Er is transport van chemische producten over de weg, het spoor en het water. Een reportage van het televisieprogramma Brandpunt heeft de gevaren van dit transport vorig jaar nog belicht.
Ambulancepersoneel wordt als eerste met slachtoffers van deze stoffen geconfronteerd. Maar zijn ze daar ook op voorbereid? De Academie voor Ambulancezorg deelt deze bezorgdheid en organiseerde een pilotopleiding ‘Werken onder CBRN omstandigheden’.

Om enerzijds een beeld te krijgen van de bereidheid van de gemiddelde ambulancemedewerker en anderzijds het effect van de opleiding te evalueren hebben we in samenwerking met de Universiteit van Leuven, België, een vragenlijst uitgewerkt over het thema CBRN. De deelnemers van de pilotgroepen van de opleiding ‘Werken onder CBRN omstandigheden’ hebben deze vragenlijst ingevuld. We willen ook graag de visie van de overige ambulanceprofessionals dus we vragen je vriendelijk om ook de vragenlijst in te vullen. We stellen je medewerking erg op prijs! Via deze link kun je de vragenlijst invullen (dit duurt ongeveer 7 minuten). Deze link staat ook op de website van de Academie voor Ambulancezorg.

Let op! Aangezien het een anonieme online survey betreft dient de lijst wel in één sessie ingevuld te worden en kun je niet later doorgaan met invullen.

De resultaten van het onderzoek willen we graag in oktober aanstaande op het Europees Congres voor Emergency Medicine in Amsterdam presenteren. Ook zullen de resultaten door de Academie voor Ambulancezorg gedeeld worden.

Mede namens de Academie voor Ambulancezorg en de organisatoren van de CBRN opleiding alvast hartelijk dank voor je medewerking!
Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen.

Luc Mortelmans, MD

Hoofdonderzoeker
Luc.mortelmans@zna.be

Link naar het onderzoek

Vorig artikelHarnas voor vervoer neonaten in de couveuse
Volgend artikelOnderzoeksprogramma van het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen voor 2013-2014
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.