Home Algemeen Algemeen Uitkomsten kleding enquete AZN

Uitkomsten kleding enquete AZN

2291
0

Ook benieuwd welke wensen je collega’s hebben voor de nieuwe ambulancekleding? Bekijk dan de rapportage met de enquêteresultaten van onderzoeksbureau Newcom Research. We hebben de uitkomsten inmiddels overhandigd aan kledingontwerpster Karin Slegers. Zij heeft aangegeven dat de inhoud van het rapport goede handvatten biedt tijdens de ontwerpfase.

Eind augustus openden diverse RAV’s en standplaatsen hun deuren voor Karin Slegers. Tijdens deze ‘locatiebezoeken’ heeft Karin met veel ambulanceprofessionals gesproken. Iedereen gaf graag zijn of haar mening over de huidige kleding. Ook deden de professionals Karin veel tips en wensen aan de hand voor de nieuwe kledinglijn. We hebben cameraman Boudewijn met Karin mee op pad gestuurd. Hij heeft van de RAV-bezoeken een mooi video-sfeerverslag gemaakt welke hieronder te zien is.

Kort door de bocht een greep uit de input
Zoals gezegd hebben zowel de landelijke kleding-enquête als de werkbezoeken en gesprekken met professionals veel waardevolle informatie opgeleverd voor het ontwerpen van de nieuwe kleding. Hieronder zowel een greep uit de enquête-uitkomsten als uit de tips die Karin tijdens haar RAV-bezoeken van de professionals meekreeg:

  • Veel ambulancehulpverleners vinden de stof van het werkhemd zwaar en te stug, ook missen velen zakken aan de voorzijde.
  • Professionals zien graag een zomer- en winteruitvoering van de pantalon.
  • De reflectiebanden beperken de stretch van het poloshirt, dit gaat ten koste van het comfort tijdens de werkzaamheden/zorgverlening.
  • Ambulancehulpverleners vinden qua kleur een behouden uitstraling belangrijk. Veel professionals zijn van mening dat de kleding moet staan voor flexibiliteit en toegankelijkheid, met het accent op ‘zorg’. Een autoritaire uitstraling in de kleding roept weerstand op.
  • Ambulancehulpverleners zijn niet trots op hun kleding en de pasvorm van de kleding. Ze zijn wel zeer trots op het vak dat ze uitoefenen.
  • Zichtbaarheid in de kleding is belangrijk, maar in welke mate en in welke vorm staat nog ter discussie.

Conclusie Karin Slegers: “De kleding moet beter qua pasvorm en kwaliteit. Het gehele ontwerp moet meer trots voor het beroep uitstralen. Hier horen ook toegankelijkheid en daadkracht bij. Draagbaarheid en functionaliteit moeten beter. Een onderscheidende, unieke nieuwe kledinglijn zijn tevens uitgangspunten”.

bron: AZN

Vorig artikelAmbulances gevraagd voor oefening regio Haaglanden
Volgend artikelVan onderaan bouwen aan de toekomst
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.