Home Algemeen Algemeen Uitkomst onderzoek: “Kunnen we intuberen makkelijker maken”

Uitkomst onderzoek: “Kunnen we intuberen makkelijker maken”

1439
1

Op 8 februari 2016 hebben we het item gepubliceerd: VIPS onderzoek: “Kunnen we intuberen makkelijker maken”. Inmiddels zijn de resultaten van dit onderzoek  gepresenteerd.

Het document is officieel gepubliceerd onder de naam: First attempt success of video versus direct laryngoscopy for endotracheal intubation by ambulance nurses:                  a prospective observational study

Door Wim Breeman, Mark G. Van Vledder, Michael H. J. Verhofstad, Albert Visser & Esther M. M. Van Lieshout.

Kijken we naar de conclusie dan lezen we:

Data of the current study show that the use of video laryngoscopy resulted in a higher overall success percentage, butnot in a higher  first attempt success percentage in prehospital intubation by Dutch emergency medicine services. Video laryngoscopy should, therefore, be the method of first choice for non-physician prehospital intubation in comparable settings.

Download hier de complete publicatie.

Vorig artikelOnderdeel Witte Kruis levert evenementenzorg op het Circuit Zandvoort
Volgend artikelAmbulancezorg stelt verbeterde urgentie-indeling op als basis voor impactanalyse
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

  1. Als ik dit onderzoek zo lees is dit artikel door het excluderen van bijna de helft van de patientenpopulatie underpowered om de toegevoegde waarde van videolaryngoscopie aan te tonen. Wat het wel pijnlijk duidelijk maakt is dat er veel winst te behalen valt op het gebied van ETCO2 gebruik (ook al tijdens kapbeademing),positionering van de patient en inzicht in het adequaat voorbereiden en benutten van hulpmiddelen zoals stylet/bougie/aspiratie.

    Hopelijk gaat deze en andere RAV’s hier een vervolg aan geven ipv louter het intuberen aan banden te leggen (zoals ook bij kinderen is gebeurd)

Comments are closed.