Home Video TV series TV Tip: Im Einsatz mit der Wiener Berufsrettung

TV Tip: Im Einsatz mit der Wiener Berufsrettung

856
0

De reddingsdienst van Wenen is de door de overheid aangewezen organisatie voor het verzorgen van ambulancezorg  in de hoofdstad van Oostenrijk.

Onder het motto “vier voor Wenen” is de Weense “Berufsrettung” samen met de particuliere organisaties: Österreichisches Rotes KreuzArbeiter-Samariter-Bund en Johanniter-Unfall-Hilfe, de zogenaamde Weense redding gemeenschap.

Met 12 ambulanceposten verdeelt over de de stad en een gezemelijke meldkamer verzorgen ze het ambulancevervoer in Wenen.

Daarnaast is de professionele redding van de HEMS bemanningsleden en hulpdiensten artsen voor de reddingshelikopter Christophorus 9 In totaal zijn er 554 paramedici (reddings-en medische) en 73 noodartsen voor de organisatie in actie.

De Oostenrijkse zender ATV heeft meegelopen met een groot aantal teams in Wenen en maakte het deze vier-delige documentaire serie. De afzonderlijke delen zijn elk ongeveer 50 minuten lang, en geven meer inzicht in het veelzijdige werk van bij de Weense ambulancedienst.

http://youtu.be/OSH2hXFM4Ys

http://youtu.be/JcTg8_9o7WM

http://youtu.be/dfWzn-Haqns

http://youtu.be/MZGBDu8Uz_E

 

Vorig artikelTV Tip: Emergency with Angela Griffin
Volgend artikelTV Tip: 24 uur ambulance
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.