Home Video TV series TV-Tip: In letzter Sekunde – Die Notfallretter von Ludwigshafen

TV-Tip: In letzter Sekunde – Die Notfallretter von Ludwigshafen

1419
0

De Berufsgenossenschaftliche Unfallklinik (BGU) in Ludwigshafen is een regionaal traumacentrum en brandwonden centrum voor de regio Rhein-Neckar, evenals voor de Franse Elzas .

Het ziekenhuis heeft 415 bedden en telt meer dan 730 werknemers . Ongeveer 300 ernstig verbrande patiënten worden per jaar in het BG Trauma Clinic ( BGU ) Ludwigshafen behandeld.

Sinds 1973 is de reddingshelikopter Christoph 5 gestationeerd bij het BG Trauma Center Ludwigshafen. Sinds 2006 wordt de helikopter geëxploiteerd door de ADAC Luftrettung, de helikopter is van het type EC-135 ,  Vanuit het ziekenhuis wordt de medische staf geleverd, die bestaat uit orthopedische chirurgen en anesthesisten . Bovendien worden verpleegkundigen geleverd door DRK Rettungsdienst Vorderpfalz GmbH, de piloten en de boordwerktuigkundigen worden geleverd door de ADAC .

Tv-reeks over de BGU Ludwigshafen en Traumahelikopter Christoph 5

Een cameraploeg van SWR volgt het werk van artsen en verpleegkundigen in de BGU Ludwigshafen , en het team van Christopher 5  En heeft deze samengevat in een tweedelige TV serie.

 

Deel 1

” Een 15 – jarige jongen  valt uit het raam op de vierde verdieping. Hulpdiensten en  specialisten vechten zijn leven .  Hoe gaat dit verder, hoe verloopt deze casus? ( bron: SWR ) .

http://youtu.be/k1HMSIh6NMk

 

Deel 2

“Een patient is aangemeld mer erstige brandwonden en wordt behandeld in een speciale ruimte van het traumacentrum in Ludwigshafen. Zijn leven hangt aan een zijden draadje. Kunnen de  specialisten de race tegen de dood winnen “( bron:  SWR )?

http://youtu.be/DT0MAcXH6Kk

Vorig artikelOefenen en evalueren met drone, pilot in Friesland
Volgend artikelBeter comfort dankzij de Arpemat Wervelplank Matras
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.