Home Algemeen Algemeen Thin Line Bracelets, het verhaal achter de armbandjes

Thin Line Bracelets, het verhaal achter de armbandjes

8962
0

Het afgelopen jaar maakten de vrienden een reis door de Verenigde Staten. Tijdens de reis liepen ze ook een dagje met de Amerikaanse politie mee. Daar zagen ze dat veel politiemannen een bijzonder bandje om hun pols droegen. Het zwarte armbandje met het blauwe koord bleek een eerbetoon aan hulpverleners. Het had ook een symbolische betekenis; het blauwe koordje vertegenwoordigt namelijk de scheidslijn tussen goed en kwaad waar politieagenten in hun werk voortdurend mee te maken hebben. De mannen besloten op eigen initiatief ook in Nederland de bracelets te introduceren en zelf deze armbandjes van paracord te gaan maken en online te verkopen. Los van hun werk bij de politie. Het ging hen niet om financieel gewin, zij wilden dit koppelen aan een goed doel.

Blaren op de handen

De bestellingen verliepen al snel voorspoedig. De afgelopen weken zijn er al 450 bandjes besteld en de mannen hebben inmiddels de blaren op de handen. Het is niet alleen bedoeld voor hulpverleners, maar natuurlijk voor iedereen die graag dit symbolische bandje wil dragen. Via de website thinlinebracelets.nl kunnen de bandjes worden besteld. Ze kosten € 8,00 per stuk en zijn door de vier politieagenten eigenhandig in hun vrije tijd gemaakt. De gehele opbrengst van de verkoop van de armbandjes wordt aan Make-A-Wish geschonken. De bandjes worden in principe voor een half jaar aangeboden.

Het goede doel

In het werk komen de mannen soms situaties tegen waar kinderen bij betrokken zijn. Dat is altijd erg aangrijpend. Het goede doel moest dus vooral iets betekenen voor kinderen. En doordat de politie soms betrokken is bij wensvervullingen van Make-A-WIsh, bijvoorbeeld voor kinderen wiens droom het is om een dagje politieagent te zijn, zagen ze wat een positieve impact een wensvervulling heeft op een ziek kind en het gezin. De keuze voor Make-A-Wish was daardoor al snel gemaakt. De mannen ontplooiden allerlei activiteiten om de verkoop van de bracelets op gang te brengen. Er werd een website gemaakt, materialen ingekocht, promotie gemaakt via Facebook en Twitter en natuurlijk via collega’s. Naast de zwart met blauwe armbanden, werden ook zwarte bandjes met rood koord voor de hulpverleners van de brandweer en geel met groene-bandjes voor de ambulance-collega’s gemaakt.

armbandje2 armbandje3

Vorig artikelRode Kruis: Stand van zaken Grootschalige Geneeskundige Bijstand
Volgend artikelAmbulancezorg; de verschillen tussen Nederland en Duitsland
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.