Home Algemeen Algemeen Thin Line Bracelets en Thin Yellow Line

Thin Line Bracelets en Thin Yellow Line

2028
0

Medio 2014 hebben we een item op ambulanceblog gepubliceerd over de Thin Line Bracelets, het verhaal achter de start van deze website met als doel geld binnen halen voor Make A Wish. Nu meer dan een jaar later spreken we Julian Steenbeek (op de foto links), één van de drijvende krachten achter de website voor de Nederlandse Thin Line Bracelets. Julian verteld met passie hierover.

Voor ambulancemedewerkers hebben we de “Thin Yellow Line”;

“The thin line represents the paramedics and drivers that will stand by to help you in case of emergency 24 hours a day, 365 days a year.”

Thin Line Bacelets
Nadat wij, William Stijlaart, Reamon van der Meulen en Julian Steenbeek, in 2014 een reis door Amerika maakten en in aanraking waren gekomen met “The thin line”, hebben we dat symbool in Nederland geïntroduceerd, zoals we al in een eerder item aan jullie hebben verteld.

Wat we nooit hadden verwacht, is dat dit internationale symbool in Nederland zoveel steun zou krijgen.
Letterlijk duizenden politie, brandweer en ambulancemensen dragen een Thin blue, red of yellow bracelet.

We startten met de verkoop van armbanden, maar inmiddels hebben we onze webshop flink uit kunnen breiden met onder andere patches, keyholders, T-shirts, sleutelhangers en nog vele andere producten.

Door de verkoop van deze producten, hebben we tot nu toe bijna 30.000 Euro opgehaald voor Make A Wish.

Thin Yellow Line team

Wat hebben jullie bereikt
Inmiddels hebben we een zeer succesvolle samenwerking met politievakbond ACP, worden we regelmatig uitgenodigd voor vakbeurzen, open dagen en andere evenementen, draagt de crew van de succesvolle RTL 4 serie “Moordvrouw” allemaal een Thin Line bracelet en zijn wij dit jaar een onderdeel van het kerstpakket voor de politie. Ook Peter R de Vries en Marco Borsato hebben hun respect naar hulpverleners geuit door een Thin Line Bracelet te dragen. Hoe mooi is dat?

Hoe zien jullie de toekomst
We zijn inmiddels een commercieel bedrijf en hopen daarom steeds te blijven groeien. Waar we precies stranden en hoe het allemaal gaat lopen is voor ons niet te voorspellen. Wij willen graag voldoen aan de vraag van onze collega’s en daarom blijven we constant uitbreiden. Het mooie is dat wij producten voor een lage prijs kunnen aanbieden omdat onze hoofdinkomsten niet bij dit bedrijf vandaan komen.

Wat betekent het succes voor jullie
Wat ons tot nu toe is gelukt, zijn we heel trots op. Het gaat niet om wat het succes voor ons betekent, maar wat het succes voor de Nederlandse hulpverlening betekent. We zien namelijk dat er broederschap is ontstaan. We krijgen zoveel positieve reacties en zien zoveel foto’s voorbij komen waar collega’s een Thin Line Bracelet dragen. Die collega’s dragen stuk voor stuk uit waar zij voor staan. Ze dragen trots voor hun vak uit en tonen respect naar de collega’s die het einde van de dienst niet hebben mogen halen. De gevallen collega- hulpverleners, verdienen dit eerbetoon. De collega’s die elke dag strijden voor de burgers, verdienen het respect wat de Thin Line uitdraagt. Hoe mooi is het, dat we dit met z’n allen, als hulpverleners onder elkaar, kunnen doen?

Wat is jullie doel?
We hopen natuurlijk Make A Wish te kunnen steunen, om zo kinderen met een levensbedreigende ziekte, de dag van hun soms korte leven te geven. Tot nu toe bijna 30.000 Euro, maar we willen dit bedrag natuurlijk flink verhogen. We zien hoe enthousiast de vrijwilligers van Make A Wish zijn, en wat een passie ze voor Make A Wish hebben. Dit is op ons overgeslagen en we hopen dat we veel voor ze kunnen blijven betekenen.

Wat wij voor de hulpverlening willen betekenen, is dat we kunnen bijdragen aan het gevoel van verbondenheid tussen de drie disciplines, maar ook tussen de collega’s onderling.

William Stijlaart, Reamon van der Meulen, Julian Steenbeek
Werkzaam voor politie Midden- Nederland, basisteam Stichtse- Vecht – De Ronde Venen.

 

Thin Line Bracelets

“The thin line represents the paramedics and drivers that will stand by to help you in case of emergency 24 hours a day, 365 days a year.”

“The blue represents the courage that the officers display. The black background symbolizes fallen officers. The line is what the officers protect; the barrier between legal and illegal.”

“The thin line represents the line of firefighters protecting us, day and night. The black background shows respect for fallen firefighter heroes.”

 

Lezers van ambulanceblog kunnen bij een bestelling als “opmerking” erbij zetten dat ze via ambulanceblog bestellen, ze kans maken op een gratis muts met opdruk: “in this family no one fights alone”.

Voor meer informatie en natuurlijk een bestelling kun je op de onderstaande sociale media adressen kijken, we bedanken Julian Steenbeek voor dit leuke interview en wensen jullie namens de reactie van ambulanceblog uiteraard veel succes met jullie doel!

Twitter: @Thinlbracelets
Facebook: www.facebook.com/thinlinebracelets
Website: www.thinlinebracelets.nl
Instagram: @Thinlinebracelets

Vorig artikelSysteemoefening Grootschalige Geneeskundige Bijstand
Volgend artikelInformatie op maat, we zochten en vonden
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.