Home Algemeen Algemeen Themabijeenkomst: ‘Snel vooruit met acute zorg’

Themabijeenkomst: ‘Snel vooruit met acute zorg’

672
0

Op 1 juli presenteren we onder meer de nieuwe beroepsrichtlijn voor gegevensoverdracht in de acute zorg.

Hoe zorgen we er samen voor dat de patiënt met een acute zorgvraag sneller op de juiste plaats is? En hoe zorgen we ervoor dat een zorgverlener zo snel mogelijk beschikt over actuele medische informatie van de patiënt? Bas van den Dungen, directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, opent de bijeenkomst ‘Snel vooruit met acute zorg’ waarin de volgende thema’s worden behandeld:

  • Als elke seconde telt, is inzicht in de beschikbare capaciteit cruciaal. Met de webapplicatie Acuut Zorgportaal hebben SEH- en meldkamerzorgverleners in één oogopslag direct inzage in de actuele beschikbare medische behandelcapaciteit. Hierdoor kan de patiënt met zo min mogelijk vertraging naar het juiste ziekenhuis worden vervoerd.
  • Acute gegevens van de patiënt direct vanuit de ambulance in de spoedeisende hulp (SEH) en bij de huisarts. SEH-zorgverleners kunnen zich snel en adequaat voorbereiden op de komst van de patiënt als ze direct elektronisch medische gegevens uit een rijdende ambulance ontvangen in hun eigen EPD. Huisartsen krijgen informatie over de situatie van hun patiënten rechtstreeks vanuit de ambulance.
  • Lancering van de nieuwe richtlijn ‘gegevensuitwisseling tussen huisarts, huisartsenpost, ambulancedienst en de spoedeisende hulp’. De richtlijn is aangevuld met verwijzingen tussen meldkamer, spoedeisende hulp, huisarts en de huisartsenpost.

Het volledige programma vindt u hier.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 1 juli
Locatie: Nictiz, Oude Middenweg 55 in Den Haag
Tijd: van 9:30 uur – 11:30 uur
Aanmelden: klik hier
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Originele link:
https://www.nictiz.nl/page/Nieuws?mod[627][n]=2539&mod[627][c]=20

Vorig artikelDefensie rijopleiding en RAV Brabant-Zuidoost sluiten convenant
Volgend artikelPunten uit algemeen overleg Ambulancezorg dd 9 april 2014 (deel2)
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.