Home Algemeen Team Ambulance Oost wint award duurzame inzetbaarheid

Team Ambulance Oost wint award duurzame inzetbaarheid

1079
0

In de toekomst wil de ambulancesector ook over voldoende gekwalificeerde en gezonde medewerkers beschikken. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk speerpunt. Om ideeën te genereren voor de aanpak van duurzame inzetbaarheid organiseerden Ambulancezorg Nederland (AZN), ABVAKABO FNV en CNV Publieke zaak op 5 juni jl. een gezamenlijk event voor de ambulancesector.

Opzet event

Vijftien teams van verschillende RAV’s zijn tijdens het event aan de slag gegaan met het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Nadat Hans Simons iedereen welkom heette, nam Bas Haring, filosoof en schrijver, het stokje over. Bas gaf een inhoudelijke inleiding op het onderwerp waarbij hij thema’s als ‘anders denken’, ‘eigen verantwoordelijkheid’ en ‘accepteren van teruggang’ centraal stelde. Na deze inspirerende woorden, gingen de teams aan het werk. Elk team had de beschikking over een procesbegeleider die hen middels een brainstorm hielp om een idee uit te werken. In de middag konden teams zich inschrijven voor een workshop en/of voor een advies van een expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Met nieuwe kennis en adviezen op zak konden de teams hun idee weer verder aanscherpen. De dag werd afgesloten met 15 pitches. Elk team presenteerde op hun eigen manier, hun eigen idee. Een deskundige jury, bestaande uit Bert Benthem (bestuurder bij Ambulancezorg Groningen), Marcelle Buitendam (vakbondsbestuurder bij Abvakabo FNV) en Francel Vos (strategisch adviseur/onderzoeker TNO en tevens voorzitter jury), beoordeelde de presentaties. Waarna de voorzitter van de jury de prijs uitreikte aan het winnende team, te weten Ambulance Oost. Zij sleepten de prijs in de wacht met ‘de Medewerkers Maatwerk Kast’. Ambulance Oost won met hun ludieke idee een glazen kunstwerk en een dag advies om het idee van de Medewerkers Maatwerk Kast verder te ontwikkelen. De jury was erg enthousiast over de alle ideeën en sprak over een succesvolle dag met een waardevolle opbrengst. Meer weten over de opzet van het event? Lees nu het programmaboekje.

Vervolg
De ideeen van alle teams kunnen als input dienen voor regionaal beleid en worden als input meegenomen voor het cao-overleg ambulancezorg.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van dit bericht specifieke vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Betty van der Roest, programmamanager AZN, via b.vanderroest@ambulancezorg.nl

Videosfeerverslag
Tijdens het event is een videosfeerverslag gemaakt. U kunt de film direct bekijken:

Originele link:
http://www.ambulancezorg.nl/nederlands/pagina/923/nieuws/2199/medewerkers-maatwerk-kast-mmk-wint-award.html

Vorig artikelReportage: Het Calamiteitenhospitaal
Volgend artikelDirect naar een traumacentrum?
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.