Home Algemeen Nieuwe voertuigen System Strobel als SAMU ambulance, brancard op centrale positie

System Strobel als SAMU ambulance, brancard op centrale positie

1670
0

De Duitse ambulance opbouwer System Strobel heeft ondanks een nieuwe opzet voor de SAMU gerealiseerd.

De ambulance is gebouwd op een onderstel (van hoe kan het ook anders) Renault Master 150 dci, de opbouw is geheel van aluminium en met een totaalgewicht van 2 700 kg is het brandstofverbruik aanzienlijk lager als de voorganger.
De plaats van de stoel van de verpleegkundige is zo gesitueerd dat deze vanaf de stoel alle apparaten kan bedienen, via het geintegreerde schakelsysteem kan de verpleegkundige alles vanaf zijn positie schakelen en zijn de noodzakelijk materialen binnen bereik. Via een aantal kasten is aan de buitenkant een tal van hulpmiddelen op te bergen zodat deze direct bereikbaar zijn.

Anders dan in Nederland is de brancard middenin de ambulance geplaatst zodat de patiënt vanaf twee kanten benaderd kan worden.

samu_3 samu_4

samu_5 samu_2

Meer informatie op: system-strobel.de

 

 

Vorig artikelAmbulancezorg gestandaardiseerd? Ambulances overal inzetbaar? Verschillende uitleg aan protocollen.
Volgend artikelInstructievideo: Optreden bij incidenten met moderne voertuigen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.