Home Algemeen SOS toegang, innovatie op het gebied van spoedeisende doorgang

SOS toegang, innovatie op het gebied van spoedeisende doorgang

1133
0

We hebben al in een eerder artikel aandacht gegeven aan SOS toegang,  dit systeem zou van grote meerwaarde hebben als heb binnen ambulance Nederland integraal zou worden ingevoerd, maar ook wanneer we als ambulancehulpverleners zelf de locaties in beeld brengen welke in aanmerking zouden moeten komen voor SOS toegang.

Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met obstakels die een snelle hulpverlening in de weg staan. Dat is zonde en risicovol. Daarom is er nu een oplossing, welke wordt aangeboden door de ambulancezorg. Deze oplossing heet SOS Toegang. Het idee is simpel: elke ambulance is uitgerust met een zender. Deze zender opent roldeuren, slagbomen en verzinkbare pollers.

Voor wie:
De toepassing wordt aangeboden aan campings, recreatieterreinen, parkeerterreinen, vakantieparken, winkelcentra, ziekenhuizen, particuliere objecten, zorginstellingen zoals gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg, defensie, lokale overheden, Rijkswaterstaat, bedrijfsterreinen en nog veel meer.

Hoe werkt het:
Zodra er een ambulance binnen pakweg 100 meter van de slagboom, verzinkbare poller of roldeur komt verschijnt er een pictogram in het scherm van CityNAV, de navigatie-boardcomputer voor de hulpdiensten. De bemanning kan nu via een beveiligde zender de roldeur, slagboom of verzinkbare poller activeren.

Kosten zijn nihil:
Voor 299 euro excl. btw wordt uw slagboom, hek, deur of lift aangesloten op het netwerk.
Voor verzinkbare palen (pollers) geldt een afwijkend tarief.

Voordeel:
Snelle acute zorgverlening áchter de verzinkbare paal of slagboom.
Toegang voor ambulances binnen uw gebouw (ambulance-ingang bijvoorbeeld).

SOS Toegang is een aanvulling op het bestaande KAR-systeem (Priodeck).
Voor verkeerslichten en verzinkbare pollers icm openbaar vervoer adviseren wij KAR.

Aanmelden:
Ga naar de website van SOS Toegang (klik hier)

big_30719542_0_200-92

Deelnemende ambulanceorganisaties (Veiligheidsregio’s):

Fryslan
Drenthe
Twente
IJsselland
Flevoland
Noord en Oost Gelderland
Noord- Holland Noord
Kennermerland
Zeeland

SOS Toegang – Toegangsbeïnvloeding is een project van RAV IJsselland (Axira) en Witte Kruis AmbulanceZorg

Vorig artikelAmbulance en SEH teams ‘We werken samen aan het beste voor de patiënt’
Volgend artikel(Veilig) Ambulancevervoer van kinderen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.