Home Algemeen In de media Scherpenzeel: ‘Ambulances rijden nog niet op tijd’

Scherpenzeel: ‘Ambulances rijden nog niet op tijd’

377
0

Ambulances waren vorig jaar niet binnen de landelijke norm van vijftien minuten ter plaatse in de gemeente Scherpenzeel. Nieuwe cijfers over de eerste helft van 2013 bieden hoop, maar de norm om in 95 procent van de meldingen op tijd aanwezig te zijn, wordt nog steeds niet gehaald.

Dat blijkt uit cijfers van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Gelderland Midden, die het ambulancevervoer in zestien gemeenten – waaronder Scherpenzeel – verzorgt. Inzoomend op individuele gemeenten in de regio valt op dat Barneveld in 2012 nog prima scoorde met 96 procent, maar in de eerste helft van 2013 terugzakt tot onder de landelijk norm met 93,8 procent. Voor Scherpenzeel lag het percentage ‘ritten op tijd’ in 2012 op 85,1 procent. Vergeleken met het eerste half jaar van 2013 zit Scherpenzeel na drie jaar ‘dalen’ weer in de lift met een percentage van 93,9 procent.

 

bron: http://www.dewoudenberger.nl/plaatsnamen/scherpenzeel/ambulances_rijden_nog_niet_op_tijdscherpenzeel__ambulances_waren_vorig_jaar_niet_binnen_de_landel_2585388.html

Vorig artikelAmbulances in Groningen zijn sneller ter plekke
Volgend artikelGHOR en Abulance Amsterdam-Amstelland partnersamenwerkingsonderzoek
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.