Home Algemeen Algemeen Samenwerking tussen de stichting hart4all en RAV Brabant Midden West en Noord

Samenwerking tussen de stichting hart4all en RAV Brabant Midden West en Noord

1477
0

Een unieke samenwerking tussen de stichting hart4all en de RAV Brabant Midden West en Noord heeft geresulteerd in het samenbrengen van burger(AED)hulpverleners en slachtoffers van reanimaties. Beide staan op het punt voor een landelijke uitrol en zullen RAV’s gaan benaderen voor een presentatie. In de bijlage het filmpje waarin duidelijk wordt hoe het samenbrengen tot stand komt.

Binnen de ambulancezorg is nazorg een moeilijk te organiseren onderwerp, meerdere initiatieven zoals visitekaartjes en telefonische bereikbaarheid zijn binnen Ambulancezorg Nederland wel georganiseerd, maar het samenbrengen van burgerhulpverleners en slachtoffers om samen te verwerken en “dankjewel” te zeggen is er nog niet. Beide partijen registreren zich op de website www.hart4all.nl en als het slachtoffer of diens familie het goedkeurd, vindt er een match plaats. (dit in het kader van de privacy).

Kwalitatief onderzoek (Verhalle, 2014 in press) heeft inmiddels uitgewezen dat de contacten in de meeste gevallen door de burger(AED)hulpverlener worden afgesloten en dat het contact helpt in een snellere verwerking van deze indrukwekkende gebeurtenis. Het onderzoek wordt eind 2014 aangeboden aan een vakblad voor publicatie.

Klikbandje

De ambulancedienst (tweede auto) zal enkel en alleen het (klik-)bandje (met unieke code) om de pols of enkel van de patiënt plaatsen die gereanimeerd wordt en vervolgens ook bij de eerste burger(AED)hulpverlener ter plaatse. Na de reanimatie kunnen beide via www.hart4all.nl contact leggen ZONDER dat de RAV er nog tussen komt. Daarmee ontstaat (met goedkeuring van de patiënt of diens familie) een contact en kunnen ze samen verwerken en dankjewel zeggen

Voor vragen omtrent dit onderwerp ben ik per mail te bereiken op r.verhalle@ravbrabantmwn.nl en info@hart4all.nl

Vorig artikelAmbulancekleding rijp voor de stort? (deel 2, kleding)
Volgend artikelNotitie overname AED naar ALS
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.