Home Algemeen Algemeen Samenwerking RAVU en brandweer tijdens reanimatie

Samenwerking RAVU en brandweer tijdens reanimatie

2111
0

Het project; “inzet van Brandweer bij een (vermeende) reanimatie”, is ongeveer 5 jaar gelden gestart met het definiëren van 5 pilot regio’s in de Provincie Utrecht. Er zijn daarbij zowel stadse regio; Utrecht stad, landelijke; Oudewater en Abcoude en een mix van beide gebieden; Zeist. In deze gebieden is de brandweer VRU (Veiligheidsregio Utrecht) met een AED ingezet.

In deze pilot regio’s / gebieden zijn bemoedigende resultaten gehaald.

Hoewel de afgelopen jaren de focus is komen te liggen op de inzet van de burgerhulpverlening, heeft het bestuur van de VRU heeft in tijdens een vergadering in 2015  besloten om alle brandweerkorpsen in de Provincie Utrecht uit te rusten met AED en in te laten zetten op momenten van noodzaak.

Het doel is daarbij, ongeacht wie dat doet, om zo snel mogelijk een AED ter plaatste te krijgen en BLS toe te passen bij een ieder die dat medisch gezien nodig heeft. Daar kan ook de snelle inzet van brandweer aan bijdragen.

Hieronder een filmpje van de VRU en de RAVU over de samenwerking bij een reanimatie, uiteindelijk hebben we samen één doel: de patiënt zo snel mogelijk de juiste hulp bieden!