Home Algemeen Algemeen Samenwerken evidence-based practice in de ambulancezorg

Samenwerken evidence-based practice in de ambulancezorg

607
1

Op 10 juli en 6 november 2018 organiseren Ambulancezorg Nederland en het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de Hogeschool Arnhem Nijmegen weer een training Evidence-based practice voor verpleegkundigen in de ambulancezorg.

Waarom
Evidence based practice is het gewetensvol, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige beste bewijsmateriaal om beslissingen te nemen voor individuele patiënten. Het wordt gezien als een belangrijke manier om tot doeltreffende zorg van hoge kwaliteit te komen en ongewenste praktijkvariatie tegen te gaan. Om onderzoek en het gebruik van onderzoeksresultaten in de praktijk van de ambulancezorg te stimuleren wordt aan verpleegkundigen uit de ambulancezorg een cursus ‘evidence-based practice’ aangeboden.

Voor wie
Verpleegkundigen (ambulance en meldkamer) uit de ambulancezorg:

  • met interesse in evidence-based practice;
  • die beschikbaar zijn op een van onderstaande data.

Wat
Tijdens deze eendaagse cursus maakt de cursist kennis met de basisprincipes van evidence-based practice. De cursist leert wat EBP is en hoe de eerste stappen te zetten in het EBP-proces.

Waar
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Nijmegen.
Wanneer (eendaagse cursus)

  • Dinsdag 10 juli 2018, van 9.30-16.30 uur
  • Dinsdag 6 november 2018, van 9.30-16.30

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan de training

Inschrijven
Inschrijven kan via deze link: http://www.formdesk.com/hanggm/cursus_EBP_2018
Na inschrijving ontvangt u bericht over de exacte inhoud van het programma en de locatie.
Let op: om de aansluiting bij de praktijk van ambulancezorg zo optimaal mogelijk te laten zijn wordt de cursus aangeboden voor kleine groepen. Daarom is er plaats voor maximaal 15 cursisten. Bij meer aanmeldingen vindt selectie plaats door AZN, hierbij wordt gekeken naar spreiding over de RAV’s, motivatie en volgorde van binnenkomst.

Vorig artikelOnderzoek: Triage bij grootschalige incidenten
Volgend artikelOnderzoek: ProQA doet wat het belooft, maar het kan nog beter
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.