Home Algemeen Algemeen Samenwerken evidence-based practice in de ambulancezorg

Samenwerken evidence-based practice in de ambulancezorg

555
1

Op 10 juli en 6 november 2018 organiseren Ambulancezorg Nederland en het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de Hogeschool Arnhem Nijmegen weer een training Evidence-based practice voor verpleegkundigen in de ambulancezorg.

Waarom
Evidence based practice is het gewetensvol, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige beste bewijsmateriaal om beslissingen te nemen voor individuele patiënten. Het wordt gezien als een belangrijke manier om tot doeltreffende zorg van hoge kwaliteit te komen en ongewenste praktijkvariatie tegen te gaan. Om onderzoek en het gebruik van onderzoeksresultaten in de praktijk van de ambulancezorg te stimuleren wordt aan verpleegkundigen uit de ambulancezorg een cursus ‘evidence-based practice’ aangeboden.

Voor wie
Verpleegkundigen (ambulance en meldkamer) uit de ambulancezorg:

  • met interesse in evidence-based practice;
  • die beschikbaar zijn op een van onderstaande data.

Wat
Tijdens deze eendaagse cursus maakt de cursist kennis met de basisprincipes van evidence-based practice. De cursist leert wat EBP is en hoe de eerste stappen te zetten in het EBP-proces.

Waar
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Nijmegen.
Wanneer (eendaagse cursus)

  • Dinsdag 10 juli 2018, van 9.30-16.30 uur
  • Dinsdag 6 november 2018, van 9.30-16.30

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan de training

Inschrijven
Inschrijven kan via deze link: http://www.formdesk.com/hanggm/cursus_EBP_2018
Na inschrijving ontvangt u bericht over de exacte inhoud van het programma en de locatie.
Let op: om de aansluiting bij de praktijk van ambulancezorg zo optimaal mogelijk te laten zijn wordt de cursus aangeboden voor kleine groepen. Daarom is er plaats voor maximaal 15 cursisten. Bij meer aanmeldingen vindt selectie plaats door AZN, hierbij wordt gekeken naar spreiding over de RAV’s, motivatie en volgorde van binnenkomst.

1 REACTIE

Comments are closed.