Home Algemeen Algemeen Samenvoeging meldkamers Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond

Samenvoeging meldkamers Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond

1010
0

De meldkamers van Dordrecht en Rotterdam voegen op dinsdag 15 mei 2018 samen.

De reservedatum is dinsdag 29 mei 2018. Dat besloot de stuurgroep Samenvoeging Meldkamers op 18 december nadat alle partijen groen licht gaven voor de haalbaarheid om het bestaande C2000 in te bouwen in de landelijke LMO-ICT.

In eerste instantie maakte het nieuwe C2000 onderdeel uit van de LMO-ICT waarop de nieuwe meldkamer in Rotterdam aangesloten wordt. Er kon niet eerder samengevoegd worden voordat dit gerealiseerd werd. Omdat het Ministerie van JenV de invoering van het nieuwe C2000 herhaaldelijk uitstelde, verkenden experts van het project Samenvoeging, LMO en JenV een aantal alternatieven. De meest voor de hand liggende optie was om in de landelijke LMO-ICT het bestaande C2000 op te nemen. Na onderzoek bleek dit dus ook haalbaar en besloot de stuurgroep om voort te gaan met dit traject.

bron: k-lmo.nl

Vorig artikelRAV Haaglanden: Toetsing van voorbehouden en risicovolle handelingen
Volgend artikelPersoneelstekorten opvangen is één, behouden van gemotiveerde en tevreden medewerkers is goud
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.