Home Algemeen In de media Ridderkerk: Ambulances spectaculair meer op tijd

Ridderkerk: Ambulances spectaculair meer op tijd

705
0

Bij spoedritten naar Ridderkerk zijn ambulances in 2013 spectaculair meer op tijd dan voorheen. Het verschil wordt in hoofdzaak gemaakt door het instellen afgelopen december van een opstelplaats voor ambulances bij het Maasstad Ziekenhuis.

De norm in Nederland is dat bij spoedritten 95% van de ambulances binnen 15 minuten ter plaatse is. Wagens die dit jaar met zwaailicht vertrokken van het Maasstad Ziekenhuis naar Ridderkerk, haalden met 94,9% vrijwel die norm. Ambulances die van de post in Barendrecht moesten komen, waren in 90,7% van de ritten binnen 15 minuten ter plaatse.

Vorig jaar 83,3%

Vorig jaar haalde van de 1321 spoedritten ‘maar’ 83,3% van de ambulances de normtijd. In 2011 was dat 87% en in 2010 was dat percentage 79. De prestatieverbetering dit jaar voor de ritten naar Ridderkerk,blijkt niet te leiden tot een achteruitgang in Barendrecht.

Ambitie lager

De Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) heeft enige tijd terug het ambitieniveau verlaagd van 95% naar 93% . Daar was de Ridderkerkse gemeenteraad het niet mee eens, zo heeft burgemeester Anny Attema namens de raad aan AZRR gemeld. Uit het antwoord blijkt dat een stijging naar 95% binnen korte tijd niet realistisch wordt gevonden. Een sprong naar 93% vindt AZRR wel haalbaar.

bron: http://www.dichtbij.nl/rotterdam-zuid/regionaal-nieuws/artikel/3120758/ambulances-spectaculair-meer-op-tijd.aspx

Vorig artikel112 en ambulance – hoe werkt het echt
Volgend artikelNieuwe RRA/OVDG voertuigen voor GGD Flevoland
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.