Home Algemeen Algemeen Repro: Een college door Prof. dr. Rob van der Mei van de...

Repro: Een college door Prof. dr. Rob van der Mei van de VU Amsterdam

676
0

Reeds eerder hebben we op ambulanceblog gesproken over Repro, hieronder een kort citaat uit een eerder item.

Wetenschapper Rob van der Mei werkt bij het Centrum Wiskunde & Informatica van de NWO en leidt het project. Hij gebruikt de zogeheten blokkeringsformule van de Deense wiskundige Agner Erlang uit 1909. “Die vertelt je bijvoorbeeld hoeveel ambulances nodig zijn, maar je kunt er ook andere dingen mee uitrekenen, zoals hoeveel parkeerplaatsen of zendmasten je nodig hebt”.

Een 100-jaar oude algoritme met nieuwe software probeert altijd een ambulance in de buurt te hebben nog voordat iets gebeurt. “Er worden in de testperiode proactief ambulances verplaatst op het moment dat ergens een lage dekking is of dreigt te komen op een deel van de testregio,” aldus Van der Mei.

Rob van der Mei legt in het onderstaande collega uit hoe dit precies in zijn werk gaat, daarnaast geeft die aan hoe hier door ambulancemedewerkers en medewerkers van de meldkamer mee om wordt gegaan.

bron: Universiteit van Nederland

 

Vorig artikelMeldkamer we verwachten tientallen slachtoffers dus opschalen naar code 30…
Volgend artikelCommunicatie op militaire wijze leidt tot minder sterfte in ziekenhuizen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.