Home Video Reportages Reportage: Verkeers Technische Begeleiding Ambulance

Reportage: Verkeers Technische Begeleiding Ambulance

2396
0

Een oefenrit ambulancebegeleiding gefilmd vanuit de ambulance tijdens de VTB-opleiding (Verkeers Technische Begeleiding).

Naast de chauffeur van de ambulance zit de instructeur. Bij aankomst op bestemming zal de rit nabesproken worden. Dit gebeurt niet alleen tijdens de opleiding maar ook de echte ritten worden na afloop besproken.

De eerste motorrijder voor de ambulance is de commandant. De commandant geeft aan zijn spitsers door wat zijn afstand van de kruising is, zijn snelheid en de kleur van de verkeerslichten. Verder geeft hij via handgebaren aan de ambulancechauffeur door of de snelheid omhoog of omlaag moet, of er oneffenheden in de weg zitten en wanneer er van rijstrook of richting gewisseld moet worden. De spitsers geven door welke rijstrook er bereden moet worden voor de kruising en andere bijzonderheden m.b.t. de route.

Meer informatie op : Wikipedia.org

Vorig artikelPreview: Hoe ziet de nieuwe LPA8 app eruit
Volgend artikelDefinitieve versie LPA8 ter inzage beschikbaar
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.