Home Video Reportages Reportage: Scandinavische AirAmbulance

Reportage: Scandinavische AirAmbulance

1211
0

De Scandinavische AirAmbulance bestaat sinds februari 2008 . Daarvoor had deze private onderneming de naam Lufttransport AB. Onder de eerste naam Lufttransport AB starten ze met de eerste helikopterbasis in Stockholm. De start in 2001 ging gezamenlijk met het  zusterbedrijf dat in Noorwegen actief is, deze werd opgericht in 1955 en sindsdien actief met air ambulance ( zowel helikopters als vliegtuigen ) , Kustwacht , charter, en mariene – piloot vervoer.

Door Henry Hansen is Lufttransport AB in september 2007 van de vorige eigenaar Norsk Helikopter overgenomen. Als gevolg van deze aankoop, kregen Lufttransport AB en AS  verschillende eigenaren en werd gescheiden.

Henry Hansen werkte eerder bij Lufttransport AS en startte het Zweedse deel in 2001 en is dus vertrouwd met het bedrijf .

De commerciële naam voor het hele bedrijf is Scandinavian AirAmbulance.

Hieronder zie je een reportage over dit bedrijf dat vestigingen heeft in Zweden, Finland en Denemarken.

baser2014-04-07

bron: airamb.se

Vorig artikelSAVER trainingen voor ambulancehulpverleners
Volgend artikelRAVU ondertekent convenant tegen agressie en geweld
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.