Home Video Reportages Reportage: ADAC Luftrettung in Duitsland, Nederland en Oostenrijk

Reportage: ADAC Luftrettung in Duitsland, Nederland en Oostenrijk

1734
0

Meer dan 40 jaar is de ADAC actief in “Luftrettung”, op 1  November 1970 reddingshelikopter  de „Christoph 1” in München in gebruik genomen.

Op dit moment heeft de ADAC 36 locaties in Duitsland en 51 eigen “Rettungs- und Intensivhubschraubern” (redding/trauma helikopters en helikopters die geschikt zijn voor IC overplaatsingen. Daarnaast hebben ze nog een locatie in Oostenrijk (Suben), waarbij de ADAC samenwerkt met de ÖAMTC, de Oostenrijkste partner van de ADAC. Ook de locatie op het UMCG in Groningen is aan de ADAC gegund, deze wordt de MAA (ANWB) uitgevoerd. De ADAC verzorgt per jaar meer dan 49 000 inzetten.

Klik hier voor de reportage op de website van de ADAC

 

Vorig artikelSamenvoeging meldkamers Limburg; RAV-en willen landelijke ontwikkelingen niet afwachten
Volgend artikelEASY PULSE; Efficiënte en compacte CPR device
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.