Home Algemeen Reanimeren kun je leren: Teken de petitie

Reanimeren kun je leren: Teken de petitie

697
0

Petitie voor structureel reanimatieonderwijs op school
Jong geleerd is oud gedaan

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Door binnen de eerste 6 minuten de juiste hulp te bieden, verdubbelt de overlevingskans van het slachtoffer. Daarom is het heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen – jong en oud- kunnen reanimeren en defibrilleren.

Leren reanimeren en defibrilleren is belangrijk en redt levens. De Hartstichting zet zich hier voor in. Zo heeft de Hartstichting het afgelopen schooljaar met behulp van een speciaal ontwikkelde 6minutenles op 50 middelbare scholen een pilot gedaan met reanimatieonderwijs. En de scholen, docenten en leerlingen zijn enthousiast! “Zo blij dat ik nu weet wat ik moet doen bij een hartstilstand!” En “ Eigenlijk zou iedereen dit verplicht moeten leren.” Daarom is de Hartstichting een petitie gestart om reanimatieonderwijs op alle middelbare scholen structureel te maken.

Help mee!

Wilt u ons helpen handtekeningen te verzamelen voor deze petitie?

Dat kan op de volgende manieren:

  1. Teken de petitie op hartstichting.nl/petitie.
  2. Deel deze oproep met uw vrienden, familie, collega’s en bijvoorbeeld EHBO verenigingen en de gemeente, per mail of bijvoorbeeld met behulp van facebook of twitter. Onderaan de pagina hartstichting.nl/petitie vindt u hiervoor icoontjes
Vorig artikelMeer onderscheid tussen reguliere ambulancezorg, evenementenhulpverlening en burgerhulpverlening
Volgend artikelRAV Fryslân neemt patiëntenvervoer Waddeneilanden over van Defensie
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.