Home Algemeen Algemeen RAVZHZ: De slagkracht van illegaal vuurwerk is dodelijk

RAVZHZ: De slagkracht van illegaal vuurwerk is dodelijk

655
0

Het was géén doelbewuste aanval op een ambulance in de nieuwjaarsnacht. Om die schijn te vermijden, hebben we met dit bericht bewust twee dagen gewacht. Nu willen we er alsnog ruchtbaarheid aan geven. Dit is wat illegaal vuurwerk kan doen: een projectiel dwars door de kunststof voorbumper van een van onze ambulances schieten. De explosie veroorzaakte ook een scheur in de voorruit.

De ambulancebemanning die het betreft, reed op 1 januari kort na middernacht surveillerend door de bebouwde kom van Hendrik-Ido-Ambacht en zag in de verte schimmen van wegrennende jongeren en rook. Toen de ambulance vele seconden later de plek passeerde waar de groep gestaan had, volgde een enorme ontploffing met een voelbare drukgolf in de auto en een oorverdovende klap.

Onze collega’s zijn gelukkig met de (grote) schrik vrijgekomen. Wij denken niet dat de Cobra – want daar is dit volgens deskundigen een restant van – voor ons, of voor wie dan ook, bedoeld is geweest. Maar als dit voorwerp een niet-beschermde passant had getroffen, dan waren de gevolgen mogelijk dodelijk geweest. Een Cobra heeft de slagkracht van een granaat.

We denken dat de ‘liefhebbers’ er geen flauw idee van hebben waarmee zij spelen. Aan degenen die de schoen past (en wellicht hun ouders): laat de foto alsjeblieft eens op je inwerken.

bron: RAVZHZ

 

Vorig artikelAmbulancehelikopter voert 2000e patiëntenvlucht uit
Volgend artikelNieuwe ambulancekleding een feit na start discussie in 2014 op ambulanceblog
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.