Home Algemeen Algemeen RAVU introduceert nieuwe ambulancemotor

RAVU introduceert nieuwe ambulancemotor

5412
2

Per mei 2016 rijden er vernieuwde motoren in de regio Utrecht. De motoren zijn van het merk BMW, type 1200 RT. Voor het opbouwen van de motoren heeft een afvaardiging van de motorgroep van de RAVU nauw samengewerkt met Huijsmans servicecenter en Voorhout Data Connection.

Motoren worden sinds 2002 ingezet in de regio Utrecht en hebben hun diensten op hulpverlenersgebied bewezen, alwaar andere ambulancediensten de motoren hebben uitgefaseerd gaat de RAVU door met ambulancemotoren.

De koffers van de motoren zijn gevuld met de lifepak 15 en een zogenaamde motortas voor ALS hulpverleningen. Verder is er ruimte voor een tablet ten behoeve van het digitaal zorgdossier.
Als navigatie is gekozen voor een durabook tablet type T7Q, waar de City-Nav applicatie op draait evenals SOS toegang, daarnaast is er een MOMO 6 aanwezig die zorgt voor de draadloze communicatie en de zichtbaarheid op de MKA van deze eenheid.

De componenten zijn “solid state”, en hebben een minimale warmteontwikkeling waardoor een optimale werking wordt gegarandeerd, iets wat de bedrijfszekerheid ten goede komt.

Ter verhoging van de zichtbaarheid gekozen is gekozen voor LED flitsers, de frontflitsers zijn blauw en amber gecombineerd; deze zijn zo geplaatst dat aan de voorzijde alleen al 180 graden zichtbaarheid gehaald wordt; dit in combinatie met de achter flitser, waar zich( naast amber en blauw) zich ook  groene LEDS (1e voertuig) bevinden, wordt de 360 graden zichtbaarheid gehaald. De behuizing van de flitsers sluit naadloos aan op het kuipwerk van de motor; hierdoor geen last van externe wervelingen. De striping is uitgevoerd volgens de laatste eisen van het IFV.

Alle maatregelen tezamen zorgen voor technisch betrouwbare en veilige inzet van de nieuwe ambulancemotoren.

 

Vorig artikelSecundaire striping “ambulance” voertuigen
Volgend artikelAmbulance ID; identiteit en functie
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

2 REACTIES

  1. Complimenten ! Zo te zien zijn jullie goed geslaagd in het samenvoegen van techniek en urgente hulpverlening en noodzaak.

  2. Mooie motoren, ben zelf zeer nauw betrokken geweest bij de eerste serie die voor de RAVU rond hebben gereden

    Met een goede motor rijder er op blijft het een machtig goed inzet voertuig snel wendbaar en (bijna) geen last van opstoppingen in het verkeer

Reacties zijn gesloten.