Home Algemeen In de media RAV IJsselland maakt afspraken om aankomsttijd te verbeteren

RAV IJsselland maakt afspraken om aankomsttijd te verbeteren

1198
0

De gemeente Olst-Wijhe in Overijssel heeft met RAV IJsselland afspraken gemaakt over het doorgeven wegafsluitingen en afspraken over  afstand bedienbare afsluitingen. Ook heeft de afspraak betrekking tot het nakomen van een duidelijke adressering in de gemeente Olst-Wijhe.

De aanleiding zo is te lezen op de website van de gemeente Olst-Wijhe; Het komt soms voor dat de plaats waar patiënten zich bevinden moeilijk te vinden is. Ook de route naar de patiënt is niet altijd zonder hindernissen. Dit heeft als gevolg dat de ambulance in sommige gevallen onnodig later ter plaatste is. Deze vertraging van medische hulp kan levensbedreigende gevolgen hebben. Een patiënt is gebaat bij een korte aankomsttijd van een ambulance.

RAV IJsselland heeft daarom intensief naar mogelijkheden gezocht die de aankomsttijd korter te maken met de bovenstaande afspraken als resultaat, dit in samenwerking met de gemeente, zodat het gezamenlijke doel ‘Patiëntenveiligheid’ bereikt wordt.

De gemeente hecht grote waarde aan de veiligheid van haar inwoners, in dit specifieke geval de bereikbaarheid van haar inwoners. Ook de RAV IJsselland heeft patiëntveiligheid een hoge prioriteit gegeven in haar meerjarenbeleid. Door deze focus wordt er geprobeerd de kans op vermijdbare en onbedoelde schade aan patiënten tot een minimum te beperken.

In de afgelopen jaren is veelvuldig overleg geweest met RAV IJsselland over de vestiging van een tweede ambulancepost in (de buurt van) de gemeente. Dit voorjaar is dit gerealiseerd met de opening van een post in Schalkhaar. Daarnaast is de RAV IJsselland regelmatig aanwezig bij bijeenkomsten van Plaatselijke Belangen. Hier kunnen bewoners toelichting krijgen op de werkwijze van de RAV IJsselland en samen kijken naar lokale knelpunten in de bereikbaarheid en hoe deze opgelost kunnen worden.

bron: olst-wijhe.nl

Vorig artikelHoe ziet de patient ons, zijn we een team of zijn we redders…….
Volgend artikelArbeidsrisico’s in de ambulancezorg door de arbeidsinspectie in kaart gebracht