Home Algemeen Algemeen RAV Hollands Midden kiest nieuwe koers met Tempus ALS

RAV Hollands Midden kiest nieuwe koers met Tempus ALS

2164
0

Via dit telemedicine systeem kunnen vanuit de ambulance live video- en echografische beelden van de patiënt, samen met de meetwaarden zoals hartritme, bloeddruk en ademhaling draadloos worden verzonden naar de arts. De arts kan dan van afstand samen met de ambulanceverpleegkundige beslissen wat voor die patiënt de allerbeste behandeling is.

De RAV Hollands Midden is de eerste ambulancedienst in Europa die dit telemedicineconcept, wat origineel werd ontwikkeld voor de luchtvaart, introduceert binnen de ambulancezorg. Al haar 35 ambulances worden voorzien van het systeem.

Het systeem heet Tempus ALS, wordt geproduceerd door RDT in Engeland en geleverd door de Nederlandse firma QRS Healthcare. De RAVHM werkt nauw samen met beide firma’s om deze unieke technologie óók binnen de ambulancezorg en in de acute zorgketen tot een succes te maken.

Meer informatie over de Tempus ALS en de mogelijkheden via deze Engelstalige site.

Vorig artikelOrdening ambulancezorg – Op weg naar structurele wetgeving in 2020
Volgend artikelWat te doen aan het ongelimiteerd vragen naar extra diensten.
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.