Home Algemeen Algemeen RAV Gooi en Vechtstreek start proef met luchthoorn

RAV Gooi en Vechtstreek start proef met luchthoorn

8887
0

De RAV Gooi en Vechtstreek heeft altijd investeert in goede akoestische en felle optische signalering.
Op één van de drie nieuw afgeleverde Mercedes benz Sprinters is daarom, als proef, een viertal luchthoorns, type Martin hoorn gemonteerd.

Deze installatie werkt op een speciaal ingebouwde luchtcompressor en wordt naast de elektronische sirene gevoerd wanneer de versneller wordt geactiveerd.
De elektrische sirene bestaat uit een bas-speaker en een hoge tonen-speaker en produceert 114 Decibel, de vier Martin Hoorns 117 Decibel. Doordat deze luchthoorns twee x twee fase geschakeld zijn ontstaat er een zeer breed geluidsspectrum, waarbij het geluidsvolume in de cabine niet boven de 80 Decibel komt.

In dit project hebben wij zeer nauw samengewerkt met de importeur van Martin Hoorns, W en G te Maarssen en Visser ambulance uit Leeuwarden. Groot struikelblok was de lengte van de hoorns. Er was helaas geen andere plek te vinden aan de voorzijde dan onder de voorbumper, hoe kwetsbaar deze plaats zal zijn moet blijken uit de proef.

Ook heeft het voertuig oranje LED-units in de gril, zodat er veiliger over de vluchtstrook gereden kan worden. Sinds er een algemene ontheffing van toepassing is vanaf november 2014, wordt er significant meer gebruikt gemaakt van deze optie.

De eerste ervaringen van ambulanceteams zijn erg positief, hopelijk resulteert dit in een bredere toepassing op meer ambulances binnen de RAV Gooi en Vechtstreek.
Het heeft meegeholpen deze proef te starten doordat de directeur van RAV Gooi en Vechtstreek zelf jarenlang als verpleegkundige op de ambulance heeft gewerkt en nostalgische gevoelens aan de goede oude tijd heeft overgehouden toen er nog rode Fiamm drietoon-luchthoorns op de ambulances zaten.

https://youtu.be/JSORPV1c45o

image2 image3

Vorig artikelHerziene opleiding OvDG 2e helft 2015 van start
Volgend artikelGrootschalige Geneeskundige Bijstand, hoe werkt het in de praktijk
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.