Home Algemeen Algemeen RAV-en op zoek naar nieuw digitaal ritformulier

RAV-en op zoek naar nieuw digitaal ritformulier

2145
0

Op de website “wijnoordholland” is te lezen dat de Veiligheidsregio Kennemerland namens vijf Regionale Ambulance Voorzieningen een opdracht aanbiedt voor de aanschaf van een digitaal ritformulier ambulancezorg.

Op de site is te lezen dat de opdracht meer RAV-en omvat dan alleen RAV Kennemerland, ook RAV Haaglanden, RAV Noord-Holland Noord, RAV Noord- en Oost- Gelderland en RAV Zeeland doen mee met deze aanbesteding.

De reden, zo is te lezen, is de volgende;  “Omdat het huidige digitaal ritformulier ambulancezorg niet meer voldoet aan interne en externe wensen c.q. vereisten, zijn de deelnemende RAV-en voornemens (gefaseerd) te starten met het gebruik van een nieuw digitaal ritformulier ambulancezorg. Hetzelfde geldt voor het backoffice systeem.”

Er zal dus op termijn bij deze diensten met een ander systeem gewerkt gaan worden, dit betreft alleen de software, het nieuwe systeem moet in elk geval kunnen draaien op de nu in gebruik zijnde computers;

“De nieuw te leveren apparatuur dient 1 op 1 compatibel te zijn met de reeds aanwezige hard- en software. Met compatibel wordt bedoeld: het is de uitdrukkelijke wens dat de nieuw te leveren software aansluit op de huidige en al aanwezige apparatuur en infrastructuur, dit mede vanwege de standaardisatieslag die de RAV’s al gemaakt hebben en omdat de RAV’s niet opnieuw wensen te investeren in trainingen en dergelijke om de voor medewerkers onbekende apparatuur te leren kennen, te kunnen onderhouden en te kunnen beheren. Het is een wens dat het nieuwe FrontOffice en BackOffice systeem aangesloten en beheerd kan worden op/vanaf de eigen server van de opdrachtgever.” zo is te lezen in de aanbesteding.

Hiermee is een nieuwe stap gezet in innovatie en digitale mogelijkheden en werkbaarheid binnen de Nederlandse ambulancezorg.

Volgens de aanbesteding zal het gaan om 50 tot 200 ambulances die uitgerust zal moeten worden met het nieuwe digitale ritformulier en bijbehorende BackOffice.

bron:
http://www.wijnoordholland.nl/nieuws-overzicht/digitaal-ritformulier-en-back-office-ambulancezorg-voor-regionale-ambulances-voorzieningen/#.U2QQpld36XY

Vorig artikelWinnaars prijsvraag 2014 bekend
Volgend artikelSigma en ambuteams dit jaar al drie keer ingezet
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.