Home Algemeen Algemeen RAV Brabant Midden-West-Noord: Trots op moderne post Ulvenhout

RAV Brabant Midden-West-Noord: Trots op moderne post Ulvenhout

1022
0

De verbouwing van onze ambulancepost in Ulvenhout hebben we onlangs afgerond. De post is flink gegroeid: het bestaande gedeelte is compleet gerenoveerd en er is een geheel nieuw deel aangebouwd. Het pand is één keer zo groot geworden. Van de buitenkant is niet te zien dat het om een nieuw en een ouder deel gaat. Ook dit pand heeft weer de herkenbare RAV-stijl met elementen die ook terug te vinden zijn in bijvoorbeeld de ambulanceposten in Uden en Den Bosch.

Al vanaf de ontwerptekening houden we rekening met de duurzaamheid van het gebouw. Denk aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen en besparing van energie en water. De post is gebouwd volgens de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Het dak ligt vol met zonnepanelen en we hebben overal led-verlichting. Ook maken we gebruik van een WKO-installatie voor warmtekoudeopslag. Deze installatie gebruikt bodemenergie voor het verwarmen en koelen van het pand via de klimaatbeheersing.

Het gebouw is de uitvalsbasis van de ambulanceteams van regio Breda. In de garage staan 10 ambulances. Ook het aantal parkeerplaatsen is flink gestegen omdat het gebouw ook een kantoor- en scholingsruimten heeft. Onze ondersteunende functies, zoals personeelszaken en facilitaire zaken, hebben nu ook als standplaats Ulvenhout gekregen.

We zijn echt ontzettend trots op het vernieuwde pand!

Vorig artikelInspectie kritisch op verschillen in voorbereiden van hulpverlening na aanslag
Volgend artikelZou een nieuw 1-1-2 logo op z’n plaats zijn?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.