Home Algemeen Algemeen RAV Brabant Midden-West-Noord neemt deel aan Navigator

RAV Brabant Midden-West-Noord neemt deel aan Navigator

1032
0

Jaarlijks organiseert de IAED (International Academy of Emergency Dispatch) een congres in de Verenigde Staten. Op dit internationale driedaagse congres, NAVIGATOR genaamd, komen centralisten vanuit de gehele wereld bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en bij gesproken te worden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Meldkamers. En dit alles vanuit de principes van IAED, de organisatie de (uitvraag)protocollen heeft ontwikkeld en deze onderhoudt. In Nederlands zijn de bekendst protocollen ProQA en ProQF voor ambulance en brandweer (Fire). Maar tijdens dit congres is er ook aandacht voor ProQP voor politie. Dit omdat er op in verschillende landen op meldkamers ‘multi’ wordt gewerkt.

De meldkamers Ambulancezorg van de RAV Brabant Midden West Noord in Tilburg en ’s-Hertogenbosch werken al weer ruim drie jaar met ProQA. De directie stimuleert haar medewerkers om zich verder te ontwikkelen in dit protocol. Dat is dan ook de reden dat sinds een aantal jaren een aantal medewerkers het NAVIGATOR-congres mogen bijwonen. Deze medewerkers koppelen de ontwikkelingen weer terug naar hun collega’s. Ze vergaren hun kennis door op de drie congresdagen verschillende lezingen te bezoeken. Meer informatie over het congres vind je op: http://www.emergencydispatch.org/Conference

Euro-Navigator 2015 in Nederland

NAVIGATOR in de Verenigde Staten is het belangrijkste congres van IAED, maar er vinden ook congressen plaats in andere werelddelen. Zo is er dit jaar voor het eerst in Nederland een EURO-NAVIGATOR. Dit congres vindt plaats van 16-18 september in Leiden.

http://www.emergencydispatch.org/EURONAVIGATOR/

Vorig artikelTV Tip: Op de ambulance met…
Volgend artikelCollega’s aan het woord: 112 daar red je levens mee of …
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.