Home Algemeen Algemeen RAV Brabant Midden-West-Noord neemt deel aan Navigator

RAV Brabant Midden-West-Noord neemt deel aan Navigator

970
0

Jaarlijks organiseert de IAED (International Academy of Emergency Dispatch) een congres in de Verenigde Staten. Op dit internationale driedaagse congres, NAVIGATOR genaamd, komen centralisten vanuit de gehele wereld bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en bij gesproken te worden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Meldkamers. En dit alles vanuit de principes van IAED, de organisatie de (uitvraag)protocollen heeft ontwikkeld en deze onderhoudt. In Nederlands zijn de bekendst protocollen ProQA en ProQF voor ambulance en brandweer (Fire). Maar tijdens dit congres is er ook aandacht voor ProQP voor politie. Dit omdat er op in verschillende landen op meldkamers ‘multi’ wordt gewerkt.

De meldkamers Ambulancezorg van de RAV Brabant Midden West Noord in Tilburg en ’s-Hertogenbosch werken al weer ruim drie jaar met ProQA. De directie stimuleert haar medewerkers om zich verder te ontwikkelen in dit protocol. Dat is dan ook de reden dat sinds een aantal jaren een aantal medewerkers het NAVIGATOR-congres mogen bijwonen. Deze medewerkers koppelen de ontwikkelingen weer terug naar hun collega’s. Ze vergaren hun kennis door op de drie congresdagen verschillende lezingen te bezoeken. Meer informatie over het congres vind je op: http://www.emergencydispatch.org/Conference

Euro-Navigator 2015 in Nederland

NAVIGATOR in de Verenigde Staten is het belangrijkste congres van IAED, maar er vinden ook congressen plaats in andere werelddelen. Zo is er dit jaar voor het eerst in Nederland een EURO-NAVIGATOR. Dit congres vindt plaats van 16-18 september in Leiden.

http://www.emergencydispatch.org/EURONAVIGATOR/