Home Algemeen Algemeen Protocol ‘ambulancezorg op het water’

Protocol ‘ambulancezorg op het water’

1149
0

Ondanks het feit dat het elk jaar aan de orde kan zijn, komen de drukkere maanden er weer aan voor recreanten op het water, hiervoor en voor de overige scheepvaart is een “protocol” opgesteld, het protocol heeft de toepasselijke naam “ambulancezorg op het water”.

Een Regionale Ambulancevoorziening (RAV) is verantwoordelijk voor het leveren van verantwoorde ambulancezorg in haar verzorgingsgebied. Tot dit verzorgingsgebied behoren ook de aanwezige binnenwateren en een deel van het kustgebied.

Uitgebreide afspraken zijn vastgelegd in de richtlijn “Ambulancezorg op het water”, vastgesteld door het Algemeen Bestuur Vereniging Ambulancezorg Nederland (AZN) op 26 augustus 2009.
De indicatie tot vervoer is gesteld door Radio Medische Dienst (KNRM) en voor ambulancezorg door MKA.
In het protocol is de uitwerking van de richtlijnen beoogt duidelijkheid te geven over wat de bemanningen van de ambulance en de reddingsboot van elkaar mogen verwachten.
Daarnaast ondersteunt De Koninklijke Reddingsmaatschappij (KNRM) de RAV bij de uitvoering van deze taak op het water.

[wpdm_file id=71]

 

Vorig artikelAmbulancezorg door “nachtwerkers”
Volgend artikelPHANTASi-studie; Prehospitale antibiotica bij sepsis/septische shock
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.