Home Algemeen Algemeen Profile Advanz: Ambulance op basis van Mercedes Benz Vito

Profile Advanz: Ambulance op basis van Mercedes Benz Vito

2940
0

Op de Rettmobil was deze ambulance al te bewonderen; De Finse ambulancebouwer en innovator Profile heeft op basis van een Mercedes Benz Vito een heel nieuw concept ontwikkeld. `Met alle faciliteiten van een ambulance en de rijeigenschappen van een personen auto`.

Deze manier van opbouw en de keus voor de Vito is een alternatief voor  klein en groot volume ambulances. Ondanks het feit dat de Vito kleiner is dan de Sprinter (wielbasis van 3,5 meter), wordt door Profile de ruimte optimaal benut en is de ambulance ingericht als ALS of BLS voertuig (stahoogte 1.75 meter) in combinatie met de betrouwbaarheid van Mercedes Benz.

Profile heeft altijd extra aandacht voor veiligheid en efficiëntie. Zoals de andere ambulances van Profile heeft de Advanz ook  de beschikking over geïntrigeerde verlichting, extra isolatie en de mogelijkheid om de opbouw uit te laten voeren op een 4×4 voertuig.

Daarnaast zijn er in dit voertuig tal van andere werkbare voorzieningen getroffen, zoals een wegklapbare tafel voor het elektronisch patiënten dossier, O2 bediening binnen handbereik, elektroniche schakelingen voor warmte en koude management en verlichting.

Vooralsnog lijkt deze ambulance zijn weg te vinden in veelal de Scandinavische landen waar de afstanden over het algemeen groot zijn en het belang van comfort en snelheid de gemeenschappelijke deler moet zijn.

 

mb_vito_profile_ambulance_05 mb_vito_profile_ambulance_06

mb_vito_profile_ambulance_08 mb_vito_profile_ambulance_07

bron: profilevehicles.com

 

 

 

 

Vorig artikelRijden met begeleiding
Volgend artikelRAV Zuid-Limburg: Proef met extra uitruklocaties
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.