Home Algemeen Algemeen Problemen met dataverbinding notebook opgelost

Problemen met dataverbinding notebook opgelost

921
0

De Nederlandse Ambulancezorg digitaliseert steeds meer en steeds sneller. Nog geen tien jaar geleden werkten we in de ambulance met papieren ritformulieren en was de communicatie met ketenzorg partners, zoals huisartsen en ziekenhuizen, alleen mogelijk via de telefoon.

Tegenwoordig zijn de meeste ambulances in Nederland voorzien van notebooks of tablets en wordt er digitaal gecommuniceerd via het Acute Zorgnetwerk. Des te meer is het van belang te beschikken over goede verbindingen. Witte Kruis rijdt met meer dan 100 ambulancevoertuigen in vijf veiligheidsregio’s en biedt IT ondersteuning aan zeven RAV partners. De gebieden waarin Witte Kruis rijdt zijn zowel stedelijke als landelijke en grensgebieden. Al snel kwamen we erachter dat de verbindingen om diverse redenen niet altijd even betrouwbaar waren. Het gevolg was dat het administratieve en logistieke ambulance proces dikwijls haperde. Dit kwam niet ten goede aan het primaire proces, namelijk de patiëntenzorg.
De afgelopen jaren is Witte Kruis daarom op zoek gegaan naar mogelijkheden om de verbindingen te verbeteren. Uiteindelijk is gekozen voor het pakket NetMotion van Netboss. Dit pakket wordt wereldwijd gebruikt en zorgde voor een indrukwekkende verbetering van de verbindingen. Al onze voertuigen en die van de RAV partners, die wij faciliteren, zijn momenteel van dit pakket voorzien. Sindsdien zijn de verbindingsproblemen zo goed als verholpen. Het pakket maakt gebruik van innovatieve oplossingen en zorgt tevens voor een zeer sterke beveiliging, waardoor de controle over het notebook niet is over te nemen of te kraken. Witte Kruis is dan ook zeer tevreden.

 

Vorig artikelBoekentip: De mensen van 1-1-2
Volgend artikelZelfstandige bevoegdheid voor bachelor medisch hulpverlener