Home Algemeen Algemeen Portaal voor Patiëntveiligheid/CMR

Portaal voor Patiëntveiligheid/CMR

1121
0

Van 7 t/m 13 april organiseert het Portaal voor Patiëntveiligheid/CMR, hét landelijke meldpunt voor incidenten, een Themaweek Acute zorg.

Verschillende eerstelijnsorganisaties waaronder NHG, InEen en Ambulancezorg Nederland  (AZN) werken mee aan deze themaweek. Ook patiënten worden benaderd om deze week incidenten te melden. Het ministerie van VWS steunt deze themaweek.U kunt alle zorgincidenten, en met name incidenten omtrent samenwerking met een huisarts, melden zoals u gewend bent. Het incident hoeft niet deze week te gebeuren/zijn gebeurd; u kunt ook eerdere incidenten melden. Via AZN zullen de meldingen anoniem worden doorgestuurd naar het Portaal voor Patiëntveiligheid waar de meldingen door een multi-disciplinair team gescreend zullen worden. Interessante casuïstiek, waar zorgverleners van kunnen leren, zullen worden uitgewerkt en voorzien van verbetersuggesties verspreid worden.

AZN steunt de themaweek om gezamenlijk met andere zorgverleners in de eerste lijn tot verbetering van de patiëntveiligheid te komen. Zelfs ogenschijnlijk kleine incidenten, bijvoorbeeld onvolledige overdracht, kunnen grote gevolgen hebben. Ook door kleine dingen te melden, kunnen zorgverleners van elkaar leren.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Themaweken en het Portaal voor Patiëntveiligheid, zie de folder, of kijk op de website.

“Je hoeft een fout niet zelf te maken om er van te kunnen leren.”

 

Vorig artikelDesinfecteren voor het plaatsen van een waak/infuus canule….
Volgend artikelLandelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.