Home Algemeen Algemeen Plan van eisen ambulancekleding

Plan van eisen ambulancekleding

2979
0

Met publicatie van de onderstaande documenten, publiceren wij het plan van eisen zoals dat is opgesteld door ambulanceblog.

Natuurlijk hebben we dit niet alleen gedaan, zonder in inbreng van onze respondenten was dit niet gelukt. Na de inventarisatie via ambulanceblog is een groep van acht collega’s met de uitkomsten en opmerkingen van de inventarisatie aan de slag gegaan. Daarna volgde uitgebreid onderzoek van de beschikbare materialen, want natuurlijk moeten onze wensen wel realistisch zijn.

“Het samenstellen van een ideaal kleding pakket is een onmogelijke opgave. Zoals blijkt uit de toelichtingen van respondenten zijn de wensen bij het dragen van kleding heel divers. En daarmee zal het ideale kleding pakket niet bestaan net zo goed als dat de ambulance-hulpverlener niet bestaat. Wel kunnen we vanuit veiligheidsoverwegingen, bekende (of aan te nemen) blootstellingen tijdens ons werk en (arbo)technische onderzoeken concrete items benomen waaraan de nieuwe kleding zou moeten voldoen. Samen met de uitkomsten van het onderzoek en de toelichtingen van de collega’s ontstaat een goed beeld van de algemene wens ten aanzien van de kleding. Ambulanceblog heeft dit vertaald naar een plan van eisen. Zoals nu duidelijk, is de nieuwe kleding een compromis. Hierdoor ontkomen we er niet aan termen als “zo veel mogelijk” en “voldoende” te gebruiken.”

Download hieronder het plan van eisen met de externe bijlagen

 

Vorig artikelAmbulancezorg 2.0 deel 1
Volgend artikelAmbulanceChauffeur, en Verdomd Trots!
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.