Home Algemeen Algemeen Petitie voor veiligere ambulancestriping

Petitie voor veiligere ambulancestriping

2067
2

Veiligere ambulancestriping? Het wordt er niet beter op. Recent zijn er wijzigingen ingevoerd in de striping van de ambulance’s. De rode streep rond het dak/boven de ramen is verdwenen van de voertuigen.

Ik, en een aantal anderen hebben daarover op Twitter ons verbaasd en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een door mij gemaakte petitie. Ik vindt namelijk dat we door het ontbreken van de rode band een stuk herkenbaarheid, en zichtbaarheid hebben ingeleverd, en ik zou daar graag een verbetering in zien.

Niet alleen omdat we op de snelweg regelmatig als eerste ter plaatse zijn, maar ook omdat we eigenlijk altijd op risicovolle plaatsen op straat onze voertuigen neerzetten. Wat mij betreft hoeft de rode band niet terug, maar extra herkenbaarheid en zichtbaarheid is een must.

Mijn favoriet is nog steeds de voormalige GGD-Amsterdam / VZA striping, qua herkenbaarheid en zichtbaarheid vanaf grote afstand onovertroffen. De daglichtrode neus, en de grote goed reflecterende blokken gecombineerd met de achterkant met de omhoog wijzende chevron.

Helaas moeten we ons als ambulance conformeren aan de regelgeving, terwijl er veel betere/zichtbaardere mogelijkheden zijn.

De petitie;

Wij

Ambulancemedewerkers en weggebruikers

constateren

Dat bij een recente wijziging de rode band uit de stripingvoorschriften voor ambulances is gehaald. Volgens ons levert dat een minder herkenbaar, minder zichtbaar en dus een onveiliger voertuig op

en verzoeken

De rode band weer opnieuw in te voeren of andere maatregelen voor betere herkenbaarheid en veiligheid van de ambulancevoertuigen.

Klik hier om de petitie te tekenen

Vorig artikelAmbulance Oost: Onderzoek Martin Hoorn gestart
Volgend artikelDe inzet van burgerhulpverleners is geen doel op zich!
Ambulancechauffeur Ambulance Amsterdam

2 REACTIES

  1. Wat is de reden dat de striping word veranderd? is hier onderzoek naar gedaan en waar kan ik dat teruglezen. Of is dit gewoon in achterkamertjes besloten? Zelfde vraag met betrekking tot de gelijktrekking van de sirene’s wie of wat besluit dat en ligt daar echt onderzoek aan ten grond slag?

  2. Als weggebruiker herken ik de ambulance altijd aan de rode streep die je van ver af al boven de auto’s ervoor uit ziet steken. Nu heb ik meermalen gedacht dat er een gele bestelbus reed, en ik tientallen seconden later besefte dat ik ruimte moest maken. Heel herkenbaar dus!

Reacties zijn gesloten.