Home Algemeen Algemeen Pediatric Easy Dosing System ( P.E.D.S.)

Pediatric Easy Dosing System ( P.E.D.S.)

1356
1

Ondanks zijn we getipt over een innovatie binnen de Amerikaanse ambulancewereld. De innovatie luistert naar Pediatric Easy Dosing System ( P.E.D.S.) en is even simpel als doeltreffend.

Waar nu nog moet worden gezocht naar de dosering van medicijnen bij een reanimatie van een kind voorziet de leverancier MeDirect het Pediatric Easy Dosing System een”speciale” spuit. De spuiten zijn aangepast voor het gebruik van het kinderprotocol en heeft de standaardvolume meetschaal aan de ene kant en aan de andere kant een kilogram schaal die overeenkomt met de juiste volume dosering van de medicatie die gegeven moet worden.

Door middel van kleurcoderingen is er per spuit een passende ampul met daarin de juiste medicatie oplossing.

Dit betekend dat een belangrijke stap tijdens de reanimatie of het te voeren protocol kan worden overgeslagen namelijk het hanteren van het kinderboek om tot de juiste dosering medicatie te komen.

Of het P.E.D.S. systeem ook beschikbaar komt in de mini-jet systemen is ons nog niet bekend, maar dat is bij voldoende vraag wel te verwachten.

MeDirect heeft met dit product de EMS World 2015 Innovation Award gewonnen.

 

 

 

1 REACTIE

  1. Alles wat op standaarden te herleiden is voorkomt fouten. Dus invoeren. Liefst gelijk met de ziekenhuizen. Dan is het beter haalbaar en goedkoper.

Comments are closed.